Gorčević: Vuković da se izvini Raduloviću zbog podrugljivih komentara

Članica Predsjedništva pokreta Evropa sad Maida Gorčević pozvala je bivšeg gradonačelnika Ivana Vukovića da se izvini Filipu Raduloviću.

“Filip Radulović je odrastao i obrazovao se u SAD.⁣ Osnovnu i srednju školu je završio u San Francisku, a diplomirao je na Univerzitetu Kalifornije u Dejvisu. Nakon fakulteta radio je za neke od najvećih svjetskih kompanija u oblastima biotehnologije, automobilske industrije i zelene energije, uključujući i kompaniju “Tesla”, kazala je Gorčević.

Zbog činjenice da je decenije života proveo u inostranstvu, Radulović ne govori tečno maternji jezik.

Međutim, Ivan Vuković se sinoć, u svom maniru, narugao toj činjenici nakon Filipovog gostovanja na RTCG. Ipak, to mnogo više govori o ličnom karakteru i političkoj kulturi bivšeg gradonačelnika.Umjesto da pokaže zadovoljstvo što je jedan mlad, obrazovan i uspješan čovjek iz crnogorske dijaspore odlučio da se vrati u svoju domovinu i da mu oprosti “krimen” zbog nedovoljne rječitosti na našem jeziku, bivši gradonačelnik nad tom činjenicom podrugljivo likuje.

Dokazao je Ivan Vuković, još jednom, da je za njega i njegovu partiju crnogorska dijaspora samo glasački “džep” i birački resurs, čijim će se pripadnicima zbog nedovoljne elokventnosti ili greške u padežu, privatno izvjesno narugati. Ovaj put se, ovom univerzitetskom profesoru, omaklo da to ipak učini javno.

“Pozivam bivšeg gradonačelnika i nesuđenog v.d. predsjednika DPS-a da uputi izvinjenje Raduloviću i time sačuva makar profesorski integritet”, zaključila je Vuković.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …