DPS se seli u prostorije Bemaxa; Abazović: Sad su podstanari u svojoj kući, neka im je sretno, zdravo ih trošili u oba doma

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o potpisivanju ugovora o zakupu prostorija sa Bemaxom za potrebe Demokratske partije socijalista, što znači da će ta partija ubuduće svoje prostorije imati u zgradi Vektre.

Dritan Abazović, FOTO: Vlada Crne Gore
“DPS kao sve parlamentarne stranke, nakon što smo ih iselili iz stare zgrade Vlade u kojem je bila kako je bila, navodno kao nasljednik komunističkih partija, u suštini nereagularno, ima pravo na svoje prostorije. Oni su izabrali Bemax. Tako će postati podstanari u svojoj kući. Isto ono što su radili sa državom, sada će raditi sa Bemaxom. Izabrali su Bemax da im malo vrate za usluge. To je slobodan izbor. Potpuno je ok. Neka im je sretno, zdravo ih trošili u oba doma”, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

RTNK danas piše da je u pitanju zakup poslovnog prostora ukupne površine 1.458,50m² u zgradi Vektre u Podgorici, te da cijena zakupnine na godišnjem nivou iznosi 211.774 eura.

Otvaranje žičare Lovćen-Kotor na Dan državnosti Crne Gore

Abazović je kazao i da će otvaranje žičare Lovćen-Kotor biti 13.jula.

“Imaćemo tokom juna probne vožnje, a svečanost će se vezati za naš državni praznik”, istakao je Abazović.

Žičara će biti duga 3.900 metara, a trasa počinje od lokaliteta Dub, u neposrednoj blizini tunela Vrmac, sve do lokacije Kuk na Lovćenu.

Ima 40 gondola, kapaciteta 1.000 putnika na sat i vožnjom od 11 minuta.

FOTO: Vlada Crne Gore
Vlada pomaže štampane medije

Vlada je na današnjoj sjednici raspravaljala o Informaciji o potrebi podrške štampanim medijima, radi cjelovitog informisanja zaposlenih u javnim ustanovama, ostvarivanje medijskog pluralizma i promocije profesionalnog i slobodnog novinarstva. Premijer u tehničkom mandatu ističe da se radi o podršci države da ne dođe do gašenja dnevnih novina u Crnoj Gori.

“Napredak na listi reporetri bez granica je svjetski rekord. Time je uništena sva kampanja o tome da se bilo kome na bilo koji način sužavaju prava. Naprotiv, veliko pomjeranje na ljestvici, najveće koje je neka zemlja zabilježila, govori da smo pokušali da stvorimo ambijent koji je slobodan, fer i pluralistički. Ovo je podrška štampanim medijima da se ne ugase. Neki su se u svijetu ugasili, ja mislim da je jako važno da ih u Crnoj Gori zaštitimo koliko je to moguće. Moja puna podrška ide u tom pravcu “, naveo je premijer.

Podsjećamo, prema izvještaju Reporteri bez granica, Crna Gora je sa 63. pozicije došla do 39. mjesta na listi od 180 zemalja.

Abazović navodi da, ukoliko bi došlo do gašenja štampanih medija, ugasile bi se i štamparije, radnici bi izgubili posao….

“Ne treba sve gurati u taj elektronski sadržaj. Ovo je zaštita pluralizma. Na ovaj način Vlada pokazuje da ne želi da im se desi scenario da nestanu šzampani mediji”, naveo je Abazović.

Dritan Abazović putuje sjutra u Beograd na konferenciju o inovacijama, a kako je saopštio na današnjoj sjednici, nada se da će naredna konferencija biti u Crnoj Gori.

Vlada je usvojila i prijedlog da se 70 odsto sredstava od raspodjele dobiti Monteputa za 2021. i 2022. godinu uplati u budžet, te da se jedan dio iskoristi za pripremu glavnog projekta dionice autoputa Bar -Boljare od Mateševa do Andrijevice, kao i za pripreme dokumentacije za Jadransko-Jonski put i ostale dionice.

CdM

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …