DF može ostati bez većine u budvanskom parlamentu

Previranja u odborničkom klubu Demokratskog fronta u Budvi sve su očiglednija, a nezadovoljstvo dijela odbornika tog vladajuće političkog saveza praktično su kulminirala najnovijim dešavanjima nakon hapšenja predsjednika Opštine Mila Božovića.

To je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora.

Dio odbornika je još ranije bio nezadovoljan načinom na koji gradska administracija, formirana nakon apsolutne pobjede DF-a na oktobarskim izborima, upravlja, odnosno ispunjava obećanja koje je dala glasačima.

Međutim, hapšenje prvog čovjeka grada, te strategija koju je zauzeo DF – protesti, blokade grada, blokada administracije, nemaju podršku svih odbornika. Iako su na minuloj sjednici lokalnog parlamenta odbornici DF bili jedinstveni, te svi izglasali odluku kojom se traži deblokada gradske administracije time što bi Božoviću bilo omogućeno da se brani sa slobode, dio njih je to jasno stavio do znanja time što se nijesu ni pojavili na protestu i mišljenja su da takva strategija nije dobra ni za Božovića ni za grad.

Mnogi od njih još javno ne žele da se suprotstavljaju, ali unutar DF-a je uveliko poznato ko od odbornika nije zadovoljan i to su i jasno mnogi od njih stavili do znanja.

Ukoliko bi se previranja produbila, DF, koji broji 18 od ukupno 33 odbornika, mogao bi da ostane bez apsolutne većine u skupštinskim klupama, jer dio odbornika smatra da se mora krenuti naprijed, odnosno što prije riješiti situacija sa blokadom administracije.

Budva (ilustracija)
Budva (ilustracija)foto: Opština Budva
Objava da radnicima neće biti isplaćene martovska zarada i pored milionski pune kase grada, zbog čega će njih hiljadu zaposlenih kako u opštinskoj administraciji, tako i u ustanovama kulture, opštinskim preduzećima i lokalnom mediju, ostati bez očekivane plate uoči majskih praznika, dovelo je do rasta nezadovoljstva među zaposlenima, koji su navikli na redovnu platu, ali i pada podrške Demokratskom frontu.

Prije svega, mnogi se pitaju da li je morao da se na taj način izvrši pritisak na tužilaštvo i državne institucije, sumnjajući da će ovakvi postupci gradske uprave dovesti do oslobađanja Božovića, a posljedica je revolt zaposlenih i birača.

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …