Živković: Osvježićemo političku ponudu novim licima i energijom

Demokratska partija socijalista (DPS) će u ovoj kampanji, svojom izbornom listom, pokazati građanima da predstavlja najozbiljnijeg i najodgovornijeg aktera na političkoj sceni, sa veoma jasnom politikom i postavljenim ciljevima, poručio je v.d. predsjednika te partije Danijel Živković prilikom obilaska opštinskih odbora u Šavniku, Žabljaku i Pljevljima.

Poručio im je da će vidjeti koliko obrazovanih, sposobnih i vrijednih ljudima u partiji ima koji su spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima koji su preplavili naše društvo.

Biće to jedna osvježena politička ponuda, sa novim licima i novom energijom – podvukao je Živković.

Između ostalog, on je članovima DPS u ovim opštinama ukazao da aktuelna vlast nije sposobna da rješava probleme, već da samo iznalazi izgovore.

Već skoro tri godine upravljaju državom, i onda kada se društvo susretne sa ogromnom erupcijom nasilja, oni ne razmišljaju kako to da riješe, kako da se suprotstave jednoj narastajućoj i ozbiljnoj pojavi. Nego traže izgovor kako da se opravdaju, da oni nijesu krivi. Mi ćemo za probleme da ponudimo rješenja, i sigurni smo da će dati pozitivan efekat – istakao je Živković.

V.d. predsjednika DPS-a je ocijenio da sjeverna regija države mora da postane motor razvoja Crne Gore. On je istakao da su strani turisti sve više fascinirani prirodnim ljepotama sjevera.

Moramo da završimo projekte koje smo započeli i da pokažemo kako je bogato priroda obdarila Crnu Goru, da je to naš resurs, koji će nam omogućiti da se predstavimo u najboljem svetlu, ali i da živimo mnogo bolje – ocijenio je Živković.

Žiteljima ovog kraja posebno je apostrofirao da poljoprivreda i agroturizam moraju da imaju bolju razvojnu šansu.

Pokrenuli smo značajne projekte na sjeveru, ono što je izostalo jeste adekvatan tretman prema razvoju ozbiljnog potencijala poljoprivrede i agroturizma. Sjever treba oživjeti! Mi smo učinili infrastrukturom lakši pristup resursima, sada je potrebno očuvati i unaprijediti ambijent za investitore – kazao je Živković.

Podvukao je da moramo da prestanemo da gubimo vrijeme.

Već da krenemo ubrzamo ka standardu kakav imaju razvijene, stabilne države EU. Potreban nam je razvijen IT sektor i nova baza za razvoj resursa kroz programe saradnje sa EU. Moramo da stvaramo društvo koje je spremno da brzo uđe u društvo najrazvijenijih država Evrope, i da kad tamo stignemo da pokažemo svoje konkurentno umjeće i znanje – jasan je Živković.

Pomenuo je i preispitaivanje i razvoj penzionog fonda, s obzirom da je zbog visoke inflacije i visokih cijena, veoma otežan život ove populacije.

Neophodno je pristupiti reviziji funkcionisanja penzionog fonda, visoka inflacija, povećanje cijena proizvoda su značajno otežali život ove populacije. Pored povećanja zarada, izostali su programi za nezaposlene. Sjever je ostao van interesovanje dvije prethodne vlade, trebalo je završiti započete projekte. Oni su izvor prosperiteta i razvoja ovog djela naše države, i to ćemo sigurno sve realizovati do kraja. – zaključio je Živković.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …