Šahmanović: Građani će plaćati manje račune za struju

Vlada Crne Gore utvrdila je na današnjoj sjednici izmjene Uredbe o naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i visokoefikasne kogeneracije, koja podrazumijeva manje račune za struju za građane.

Admir Šahmanović iz Ministarstva kapitalnih investicija kazao je da Uredba definiše otkupnu cijenu električne energije od proizviđača iz podsticajnog sistema, te su njom smanjili troškove građana za račune za struju.

“Na ovaj način smanjili smo 50 odsto naknadu za ovaj vid podsticaja za građane i oni će plaćati manje račune za struju. Takođe, oslobodili smo građane koji troše do 300 kilovati prosječne potrošnje na mjesečnom nivou. To znači da ti građani neće plaćati naknadu za podsticajne mjere za obnovljivi izvor energije”, rekao je Šahmanović.

On je rekao i da je državni budžet oslobođen obaveze za eventualne naknade ovih podsticajnih mjera u slučaju nedostatka sredstava na kraju godine.

“Cio teret je prenijet na Elektroprivredu”, naglasio je Šahmanović.

Jedna od tema je bila i prijedlog Zakona o turizmu i ugostiteljstvu.

“Novi Zakon pruža odličnu osnovu za unapređenje u oblasti turizma i ugostiteljstva pa vas pozivam da podržite njegovo utvrđivanje kako bi što prije bio proslijeđen Skupštini na usvajanje”, kazao je resorni ministar Goran Đurović.

Antena M

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …