Uhapšeni Pavićević i Ivanović: Navodno učestvovali u ilegalnoj gradnji na Luštici

Nikola Pavićević i Goran Ivanović uhapšeni su juče zbog navodnog učešća u ilegalnoj gradnji na poluostrvu Luštica, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Prema istim informacijama, policija je juče tim povodom tragala za Podgoričanima Aleksandrom i Bojanom Šaković, donedavnim vlasnicima te parcele.

Vijestima je nezvanično rečeno da se Ivanović sumnjiči da je kao geodeta sačinio neistini sadržaj koji se tiče zakonitosti tog posla, a Pavićević kao novi vlasnik koji je gradio bez dozvole.

Prema saznanjima lista, Ivanović je i prije nekoliko mjeseci saslušan zbog elaborata s njegovim potpisom, a u kom je, navodno, lažno prikazao da je na placu Šakovića već postojala kuća.

Takav elaborat omogućio je vlasnicima da grade, iako je prema važećim urbanističkim parametrima nemoguće graditi bilo kakav stambeni objekat na toj parceli površine 333,5 kvadrata.

Pravni zastupnik Šakovića, advokat Damir Lekić rekao je da su njegovi klijenti odavno prodali tu parcelu, a da sada imaju problema jer je novi vlasnici još nisu preveli na sebe.

”Dakle, inspekcij, policija i tužilaštvo tvre da je objekat, bez određene dokumentacije gradio Nikola Pavićević, a on posjeduje dokumentaciju. Šakovići nisu gradili ništa. Zbog toga su državni organi više puta reagovali po prijavama, ali je Pavićević nastavio da gradi tvrdeći da ima urednu dokumentaciju”, kazao je Lekić.

On je rekao da su i Šakovići pozvani da daju izjave u tivatsku policiju, ali da to nisu mogli da učine iz objektivnih razloga. Rekao je da će se danas odazvati tom pozivu: “I razjasniti sve činjenice i okolnosti – da su mu nalagali da prevede parcelu i da obustavi radove, ali on se oglušio o te zahtjeve”.

Vijesti su ranije pisale da država i njeni organi mjesecima nisu bili u stanju ili nisu željeli da spriječe bespravnu gradnju objekta u neposrednom susjedstvu jednog od najatraktivnijih djelova budućeg turističkog kompleksa u uvali Oblatna u Krtolima kod Tivta.

To se sve dešavalo uprkos višestrukim zahtjevima i prijavama kompanije Luštica Development, koja na sedam miliona kvadrata iznajmljenog državnog zemljišta na poluostrvu Luštica realizuje najveću stranu grinfild investiciju u Crnoj Gori 1,1 milijardu eura vrijednu gradnju čitavog novog turističkog grada Luštica Bay.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …