Uhapšen mladić osumnjičen za podmetanje 10 požara

Policija je uhapsila L.R. (19) iz Herceg Novog osumnjičenog da je podmetnuo 10 požara na teritoriji tog grada.

“Službenici Uprave policije u Herceg Novom su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju više slučajeva izazivanja požara na teritoriji ovog grada, identifikovali osobu koja je podmetnula 10 požara.
Zbog sumnje da je izvršio 10 krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je lišila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

L.R. je, kako se sumnja, od 24. jula do 8. avgusta 2022. godine, izvršio krivična djela tako što je u deset navrata podmetnuo požare u dijelu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve paleći nisko i visoko rastinje, usljed kojih je nastupila veća materijalna šteta.

“Požare je u kontinuitetu izazivao u naselju Njivice, Žvinje, Sutorini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sitnici, Zelenici i Kumboru. Na lokalizovanju navedenih požara, pored Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare u Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije kao značajno ističu da je prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmjenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, kao i sa građanima kako bi se slučajevi podmetanja požara rasvijetlili.

Osumnjičeni će, kako dodaju, uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost.

RTCG

Provjerite slična mjesta

PLJEVLJA: Otvorena izložba „Stariji mladima“

Povodom Međunarodnog dana starih osoba na danas je na Trgu Đorđija Peruničića otvorena izložba „Stariji …