Zdravstvenim radnicima u Urgentnom 15 odsto bonusa na platu

Plate zaposlenih u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore narednog mjeseca biće uvećane 15 odsto.

To je najavio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić koji je danas sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem obišao ovu ustanovu.

Vidjeli smo da iako rade u ograničenom prostoru, zaposleni u Urgentnom centru postižu vrlo kvalitetne rezultate i kroz komunikaciju sa pacijentima smo odlučili da im posvetimo pažnju i zahvalimo im se. U dogovoru sa premijerom i menadžmentom KCCG, donijeli smo odluku da nagradimo zaposlene u Urgentnom centru sa 15 odsto i pokažemo svima u zdravstvenom sistemu da treba da slijede ovakvo ponašanje’, naveo je Šćekić.

On je, poslije obilaska Urgentnog centra sa premijerom Abazovićem zahvalio zaposlenima na požrtvovanosti u dosadašnjem radu i kazao da se krenulo sa stvaranjem tehničkih uslova za izgradnju novog Urgentnog bloka, ali i da se u septembru očekuje postavljanje kamena temeljca za Infektivnu kliniku.

Upravo je završen projektni zadatak, a Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja treba da raspiše tender za idejno rješenje. Nakon toga idemo ka projektu koji će stvoriti uslove da naredne godine krenemo sa izvođenjem radova, naveo je Šćekić.

Obraćajući se menadžmentu Kliničkog i Urgentnog centra premijer Abazović je istakao da je njihova borba u ovim uslovima herojska i da Vlada ima želju da uradi sve na poboljšanju uslova u kojima rade.

Klinički centar je srce zdravstvenog sistema cijele države. Akcenat Vlade u narednom periodu biće na zdravstvenom sistemu. Nema više stajanja za investicije u zdravstvu, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Provjerite slična mjesta

DPS: Pozdravljamo akciju, jasno da je zeleno svjetlo za sverc zaplijenjenih cigareta davao Abazović

Demokratska partija socijalista pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju …