Miljanić: Snimci montirani, iza svega stoje kriminalci

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić tražiće od bezbjednosnih službi da odmah urade njegovu bezbjednosnu procjenu jer smatra da iza snimaka objavljenih na Mportalu, a za koje tvrdi da su montirani – “stoje veoma opasne kriminalne strukture”.

On je u izjavi za “Vijesti” kazao da “te kriminalne strukture montiraju snimke i objavljuju” jer im je on meta, “nakon serije istraga protiv šverca cigareta, šverca kokaina, ali i izviđaja oko nelegalne eksploatacije šljunka i pijeska”…

”Targetiraju one koji im smetaju”, kazao je Miljanić i ponovio da odbacuje sve navode Mportala o umiješanosti u bilo kakve koruptivne radnje, te da za sve “optužbe kao odgovor ima dokumentaciju i da će tužiti taj portal”.

On je pojasnio da kladionici “Lob” od 2020. godine izdaje poslovni prostor u Podgorici, da je rentiranje od 800 eura mjesečno uredno prijavio ASK-u, a da je televizor, koji se pominje na snimcima, uzeo umjesto kirije”.

”Vlasnika Miška Lilića znam preko 20 godina. Sto puta smo pili kafu, poznajem ga kao uzornog privrednika i humanistu. Na tim snimcima, postoji ta fotografija iz lokala, na kojoj smo ja, dr Srđa Pavićević, Ilić i Filip Dedić. Svi djelovi su montirani s ciljem da se diskreditujem jer sam imenovan da se staram o sprovođenju Vladine politke u oblasti protiv korupcije”, naveo je Miljanić.

Specijalno državno tužilaštvo u odgovoru “Vijestima” potvrdilo je da će povodom objavljenog materijala “izvršiti neophodne provjere i utvrditi odlučne činjenice o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz njegove stvarne nadležnosti”.

Oni su pojasnili da će provjere obaviti u okviru već formiranog krivičnog predmeta – izviđaja, koji nije završen.

”Objavljeni materijal se odnosi na događaj od 18. decembra prošle godine, a pribavljen je od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu tadašnjeg rukovodioca D. R.”, piše u odgovoru tužioca i portparola SDT-a Vukasa Radonjića.

Krajem prošle godine SDT je otvorilo predmet nakon što je specijalna tužiteljka Sanja Jovićević dala nalog, ali i na osnovu naredbe suda, da se ispita rad i poštovanje zakonskih propisa vlasnika firmi koje organizuju igre na sreću, među kojima i lanca “Lob kladionica”.

Tada je dat nalog i da Sektor za finansijsko-obavještajne poslove Uprave policije provjeri iznose isplata klijentima, koji su imali dobitke preko 2.000 eura, kao i da li su organizatori igara na sreću, sa spiska SDT-a, vodili urednu evidenciju o tome kako je kome isplaćivan novac.

Poslanik CIVIS-a Srđa Pavićević kazao je “Vijestima” da se iskreno nada da će SDT vrlo brzo, poslije profesionalno sprovedenog izviđajnog postupka imati jasan i nedvosmislen komentar, koji će sve objasniti.

”Miljanić je dobio puna ovlašćenja i naloge od strane CIVIS-a da ovu i smiješnu i tužnu epizodu naše svakodnevice procesuira na zakonom predviđen način. Nadam se da će autori ove vrlo tendenciozne i podle spletke, generisane velikom brigom, pa i strahom moglo bi se reći, koji se jasno mogao prepoznati u njihovim najavama (prijetnjama) upućenim Miljaniću na pomenutom portalu, izaći iz sjenke na vidjelo dana. Tada će rasvjetljavanje pomenute spletke i s parnično-građanskog, ali i s krivičnog aspekta, ponuditi kompletna objašnjenja cjelokupnoj javnosti”, kazao je “Vijestima” Pavićević.

I premijer Dritan Abazović pozvao je nadležne da istraže navode Mportala.

”Znam zašto ima potrebe da se stvara priča, razumijem da neki ljudi nisu sigurni da će biti više u situaciji da rade ono što su radili do sada i da nisu više sigurni da će Crna Gora biti njihova privatna kompanija u kojoj će uređivati odnose često suprotno zakonu”, kazao je Abazović.

Mašković: Volio bih da se skine oznaka tajnosti s predmeta
Bivši v.d. pomoćnik Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Uprave policije Saša Mašković kazao je “Vijestima” da bi “volio da se skine oznaka tajnosti s tog predmeta i da javno objelodani podatke i postupanje”.

Mašković je pojasnio da ga obaveza čuvanja tajnih podataka obavezuje da ne iznosi komentar.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …