Crna Gora: Obavezne rezerve goriva moraju biti formirane do 1.januara

Ministarstvo kapitalnih investicija danas je u prostorijama Privredne komore Crne Gore održalo okrugli sto u okviru javne rasprave o tekstu nacrta Zakona o snabdijevanju naftnim derivatima u slučaju poremećaja u snabdijevanju.  Načelnica direkcije za naftu i gas u Direktoratu za energetiku i energetsku efikasnost Ministarstvo kapitalnih investicija Zorana Sekulić, prezentovala je nacrt zakona i otvorila Javnu raspravu zajedno sa konsultantom na izradi nacrta Krešimirom Baranović i prisutnom zainteresovanom javnošću koju su činili predstavnici naftnih kompanija, Ministarstva finansija, Privredne komore, EPCG, Udruženja naftnih kompanija Crne Gore, nezavisni analitičari i stručnjaci iz oblasti nafnih derivata i druga zainteresovana javnost.

U samoj raspravi aktivno učešće uzeli su svi prisutni, pokazujući najveće interesovanje i zabrinutost oko roka kojim je predviđeno da obavezne rezerve budu formirane u Crnoj Gori, a to je 1. januar 2023. godine.

Otvorenom diskusijom stekla se mogućnost bližeg sagledavanja obaveza budućih obveznika formiranja obaveznih rezervi, ali i šireg konteksta, odnosno značaja cjelokupnog pitanja na sigurnost snabdijevanja Crne Gore u slučaju poremećaja u snabdijevanju ili preduprijeđenja istog, koji može nastupiti na lokalnom, regionalnom ili svjetskom tržištu.

Predstavnici Ministarstvo kapitalnih investicija pozvali su sve prisutne da svoje komentare, predloge i sugestije na tekst Nacrta zakona podnesu u pisanoj formi.

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …