Udarne vijesti

Buduću suprugu zna od djetinjstva, politika ga najviše privlačila

Govoreći o svom odrastanju, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u emisiji “Upoznajte parlamentarce”, na Parlamentarnom kanalu kazao je da je kao dijete preživio strujni udar od koga se oporavljao dugo. Njegov život obilovao je zaniimljivim anegdotama, a interesantna je i činjenica da je svoju buduću suprugu upoznao u ranom djetinjstvu. Kazao je da iz politike jednog dana želi da izađe kao slobodan čovjek koji će moći svakog da pogleda u oči.

Aleksa Bečić rođen je na Cetinju, a odrastao je u Podgorici. Poslednjih 25 godina živi na Zabjelu. Posebne uspomene vežu ga za njegovo selo Zetu, ali i za Bečiće. Njegov pokojni otac napravio je kuću u Bečićima želeći da osnaži plemenske veze i upravo iz tog budvanskog naselja njegova majka je pošla na Cetinje da ga rodi kad je za to došlo vrijeme.

“Kako sam ja ljetnje dijete, moja majka je posljednje mjesece trudnoće provodila u Bečićima. Budva tada, kao ni sada, nije imala porodilište, tako da je izbor bio Kotor ili Cetinje. Meni je zadovoljstvo što sam se rodio na Cetinju u što sam tamo ugledao život”, kazao je on.

Imao je srećno djetinjstvo koje je proveo u dijelu Podgorice Preko Morače. Fudbal je od malih nogu bio njegova strast, a jednom ga je i igra loptom ispred zgrade umalo koštala života.

“Čekajući oca šutirao sam loptu u zid zgrade u kojoj sam stanovao I ona mi se vraćala. U jednom momentu lopta je udarila u poklopac od tep ormara, iliti prostora odakle se napaja cijela zgrada. U strahu da me ne kritikuju komšije što sam to uradio, ja sam prišao da vratim poklopac, međutim taj potez je bio fatalan jer su se spojile, kako kažu stručnjaci, nula i faza”, kazao je on.

Odjeknula je eksplozija, nestala je struja u tom dijelu grada.

“Ne pamtim trenutke nakon toga. Uspio sam da preživim zahvaljujući cipelama sa gumenim đonovima koji su odigrali značajnu ulogu u provodu i uzemljenju struje. Bog je očigledno imao planove za mene čim sam preživio, ali bio je to dug oporavak. Regenerisanje najvećeg dijela kože na tijelu… Ali mladost i vjera su me usmjerili da iz toga izađem jači”, kazao je on.

Ističe da mu je porodica uvijek bila najveća podrška, kako u tom momentu, tako i u životu.

Bečić je bio perspektivan fudbaler. Cijelu fudbalsku karijeru proveo je u FK “Crvena Stijena” u Tološima. Bio je i reprezentativac Crne Gore u mlađim kategorijama. Na stadionu “Crvena stijena” 2005. godine sa dva gola uspio je da izbaci iz KUP-a tadašnje zajednice Srbije i Crne Gore favorizovanu Vojvodinu.

“Mi nismo imali novca, velike plate, to je sve bilo veoma oskudno, ali imali smo velike rezultate. Imali smo hemiju i ginuli jedan za drugog. Ja sam bio na maturskoj ekskurziji u Atini odakle sam gledao izvlačenje parova. Vratio sam se noć pred meč, misleći da ću samo da ga gledam sa tribina, međutim trener mi je kazao da ću biti u startnih 11 i u tom trenutku određuje da igram poziciju koja nije tipična za mene”, priča Bečić.

Ističe da je uspjeh bio samo kad su poluvrijeme odigrali sa 0:0.

“U drugom poluvremenu dajem jedan gol, zatim drugi gol i mala Crvena stijena pravi senzaciju. Eliminiše novosadsku Vojvodinu… Da vam ne pričam razlike u budžetima i platama klubova, to je bila senzacija o kojoj su pisali regionalni mediji”, istakao je on.

Opširnije na RTCG

Tekst i foto: RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Krivokapić: Proći će – i brzo prođe

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozdravio je pad Vlade Dritana Abazovića. “Proći će! I …