Pogledajte snimke sa otvaranja autoputa “Princeza Ksenija” (VIDEO)

Vlada Crne Gore je povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore upriličila svečano otvaranje prve dionice autoputa Bar – Boljare (Smokovac – Mateševo).

Na svečanosti su govorili predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, otpravnica poslova Ambasade Narodne Republike Kine Hua Yafang i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić.

Pritiskom na dugme predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i otpravnici poslova Ambasade Kine Hua Yafang zajednički su otvorili auto-put.

Abazović je kazao da će se auto-put zvati “Princeza Ksenija”.

Abazović je na otvaranju auto-puta kazao je da je “možda i najveći neimarski poduhvat u našoj istoriji zalog je za razvijenu Crnu Goru koju ćemo ostaviti našoj djeci”.

“Zato danas, sedam godina od početka izgradnje, ne otvaramo samo put, već i perspektivu – za građane i privredu, za Crnu Goru i njenu budućnost. Auto-put je početak trajnog spajanja Crne Gore sa svijetom. Vrleti crnogorskog krša sjediniće se sa plodnom ravnicom, Glavni grad sa Sjeverom, Crna Gora sa Evropom”, rekao je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …