Navijači “Sutjeske” objasnili incident: Bili smo iscrpljeni, bugarske prodavnice ne primaju eure

Povodom informacija da su navijači FK Sutjeska privedeni u Bugarskoj, posle utakmice sa Ludogorecom, zbog navodne krađe hrane i pića, “Vojvode” su reagovale saopštenjem.

Oni tvrde da maloprodjani objekti i benzijske stanice u Bugarskoj ne prihvataju valutu euro, te da su usled iscrpljenosti postupili nesmotreno, kao i da ne bježe od odgovornosti.

Snosimo odgovornost zbog iscrpljenosti, konzumiranja piva i zbog činjenice da nijesmo pristali na to da ne budemo usluženi zbog sledeće situacije: pumpe/prodavnice u zemlji EU ne žele da primaju valutu Euro u zamjenu za hranu i piće. Takođe snosimo odgovornost za međusobnu solidarnost koja je naša osobina godinama, pa samim tim nijesmo pristali na to da neki od nas budu zatvoreni zbog stvari urađenih mimo zakona, dok drugi mogu nastaviti put ka Crnoj Gori- ističu u saopštenju.

Tvrde da su informacije koje su prenesene iz bugarske štampe nepotpune i zlonamjerne, te da su malteretirani od strane policije te države .

Zajedno smo navijali, zajedno ćemo i snositi posledice za šta god je potrebno. Kao što je javnost upoznata sa jednom stranom priče, a to je krađa hrane i pića od strane navijača, postoji druga strana, a to je 15-očasovno maltretiranje od strane nesposobne bugarske policije, kao što je onemogućavanje normalnog vazduha i vode, i nedodjeljivanje prevodioca i advokata, uz razne pokušaje malverzacija- navode u saopštenju.

Za kraj napominju da su nemili događaji posle utakmice zloupotrebljeni od strane političkih partija u Crnoj Gori i da oni ne služe bilo čijim političkim interesima, te da su samo navijači.

Ovo saopštenje je upućeno lažnim moralistima, kvazi novinarima i domaćim špijunima, koji okupljeni oko raznih partija i struktura svoju moć u medijima koriste za skupljanje poena uz kretanje linijom manjeg otpora. Vi kao takvi ćete u životu moći samo jedno, da prosipate filozofiju i moral po online komentarima, eventualno u nekom krajičku kafane, za stolom uz dvije stolice- zaključuje se u reagovanju.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …