Udarne vijesti

ĐUROVIĆ: Postoji volja da se rješavaju važna pitanja

Svi politički subjekti spremni su da doprinesu rješavanju pitanja koja traže kvalifikovanu većinu, saopštila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović nakon sastanka sa liderima parlamentarnih partija.

Đurović je novinarima u parlamentu kazala da je vrlo zadovoljna sastankom, prvenstveno odazivom političkih subjekata.

Ona je ocijenila da je to snažna poruka da postoji raspoloženje, odgovornost i profesionalnost da se rješavaju otvorena pitanja u Crnoj Gori.

Kako je navela Đurović, predmet današnjeg političkog dijaloga su bila prvenstveno pitanja koja se odnose na ubrzanje procesa oko otvorenih postupaka, koji su u okviru nadležnosti skupštinskih odbora, kao i oko obezbjeđivanja kvalifikovane većine u tom postupku.

„Raduje me da su svi politički subjekti, koji su danas prisustvovali, izrazili zelju, interesovanje i posvećenost strateškom cilju da Crna Gora postane nova članica Evropske unije, i da doprinesu rješavanju pitanja koja traže kvalifikovanu većinu, uz očekivanje da ćemo postići konsenzus na značajno većem nivou od toga“, istakla je Đurović.

Ona je dodala da je današnji sastanak bio inicijalni i da je dogovoreno da će se komunikacija nastaviti.

„Osnovni zaključak današnjeg rada je da očekujemo i tražimo određeno intenziviranje rada odbora u čijoj su nadležnosti imenovanje iz domena pravosuđa, kako bi odbori što prije završili procedure koje su u toku“, rekla je Đurović.

Ona je navela da je namjera da se svi postupci što prije završavaju i dodala da postoji raspoloženje za to.

Na pitanje da li su predstavnici opozicije imali neke zahtjeve čije ispunjavanje su tražili kako bi glasali za određena rješenja, ona je odgovorila odrično.

„Apsolutno ne, atmosfera je bila dobra i prijateljska. Niko nije izlazio ni sa kakvim zahtjevima“, kazala je Đurović.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …