Svi detalji u vezi prijave za finansijku podršku za ranu fazu razvoja startapova

Privredna komora Crne Gore i Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gora organizuju Infodan za Javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova, koji će se održati u utorak, 12. jula 2022. godine sa početkom u 10.00 sati u prostorijama Komore (ul. Novaka Miloševa 29/II, Podgorica). Infodan će biti moguće pratiti putem direktnog prisustva, kao i online, putem Zoom platforme.

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni konkurs 26. juna 2022. godine ukupne vrijednosti od 200.000 eura (https://www.gov.me/clanak/javni-konkurs-za-dodjelu-grantova-za-ranu-fazu-razvoja-startapova-2). Predmet konkursa je sufinansiranje startap projekata koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije. Na ovaj konkurs mogu se prijaviti startapovi koji tek kreću ili imaju poslovnu ideju, kao i startapovi koji su već registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS).

Tokom Infodana biće predstavljeni uslovi za prijavljivanje na konkurs, kriterijumi i proces evaluacije projekata, kao i način dodjele sredstava po ovom konkursu. Poseban segment Infodana biće posvećen predstavljanju Uputstva za aplikante, koji čini sastavni dio konkursa. Kako će svi startapovi koji budu predloženi za sufinansiranje biti u obavezi da se upišu u Registar inovacione djelatnosti prije potpisivanja ugovora o grantu, tokom Infodana biće predstavljena detaljno i procedura upisa u pomenuti registar.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite putem linka najkasnije do 11. jula 2022. godine. Svim učesnicima koji budu potvrdili svoje učešće online biće upućen zaseban e-mail sa detaljima neophodnim za praćenje događaja.

Provjerite slična mjesta

TRGOVCI I ŠPEDITERI TVRDE: Napadi Huta podigli cijene robe u Crnoj Gori

Troškovi brodskog prevoza robe iz glavnih kineskih luka do crnogorske Luke Bar su od novembra …