Udarne vijesti

Vučić smjestio Abazovića u vilu Slobodana Miloševića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je insistirao da crnogorski premijer Dritan Abazović, tokom dvodnevne zvanične posjete Beogradu, ne bude smješten u nekom od beogradskih hotela već u Vili “Mir”, saznaje portal Dana. I na taj način je srpski predsjednik Srbije želio da pokaže uvažavanje crnogorskog premijera.
Inače, Vila Mir je rezidencijalno zdanje koje se nalazi u naselju Dedinje. Vila Mir, poznatija kao Ovalna zgrada i Spomen zbirka, napravljena je krajem sedamdesetih godina 20. vijeka za doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, ali se on u nju nikad nije uselio. Posle bombardovanja 1999. godine tu se uselio tadašnji predsjednik Jugoslavije Slobodan Milošević sa porodicom. U ovoj vili Slobodan Milošević je uhapšen i iz nje je odveden u Centralni zatvor.

Abazović je na kraju posjete Beogradu izjavio da su odnosi Srbije i Crne Gore blizu su istorijskog maksimuma, dodajući da su odnosi dvije države bili neopravdano opterećeni u prethodnom periodu.

Abazović je rekao da je najbolja vijest poslije dvodnevne posjete Srbiji, to što je konstatovano da Crna Gora i Srbija ulaze u novu eru odnosa koji treba da budu mnogo bolji nego što su bili ranije.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DEMOKRATE: Sjutra mogu početi pregovori o formiranju nove vlade

Pregovori o formiranju nove vlade na osnovu izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine …