DPS: Podnijećemo krivične prijave protiv svih koji budu glasali za usvajanje nove sistematizacije u CEDIS-u

Demokratska partija socijalista će, povodom najavljene sjednice Odbora direktora CEDIS-a, na kojoj se, shodno predloženom dnevnom redu, nastoji usvojiti nova sistematizacija i zaposliti dodatnih 300 ljudi, podnijeti krivičnu prijavu zbog klasične zloupotrebe službenog položaja i brutalnog korištenja resursa jednog od najvažnijih državnih preduzeća u partijske svrhe.

“Podsjećamo javnost da je CEDIS u prethodnih godinu i po dana, od profitabilne i zdrave državne kompanije, pretvoren u gubitaški partijski brlog, sve sa ciljem ostvarivanja partijskih interesa. Takođe, ističemo da je u momentu promjene vlasti nakon parlamentarnih izbora broj zaposlenih u CEDIS-u bio 1.350 a da će, ukoliko sistematizacija bude usvojena taj broj biti uvećan na čak 1.960”, navodi se u saopštenju.

Ovakvim ponašanjem nanosi se nemjerljiva šteta interesima države Crne Gore i zbog toga mora postojati jasna krivično-pravna odgovornost. U tom kontekstu, Demokratska partija socijalista će podnijeti krivične prijave protiv svih koji na sjutrašnjoj sjednici budu glasali za usvajanje nove sistematizacije.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …