Udarne vijesti

DPS: Podnijećemo krivične prijave protiv svih koji budu glasali za usvajanje nove sistematizacije u CEDIS-u

Demokratska partija socijalista će, povodom najavljene sjednice Odbora direktora CEDIS-a, na kojoj se, shodno predloženom dnevnom redu, nastoji usvojiti nova sistematizacija i zaposliti dodatnih 300 ljudi, podnijeti krivičnu prijavu zbog klasične zloupotrebe službenog položaja i brutalnog korištenja resursa jednog od najvažnijih državnih preduzeća u partijske svrhe.

“Podsjećamo javnost da je CEDIS u prethodnih godinu i po dana, od profitabilne i zdrave državne kompanije, pretvoren u gubitaški partijski brlog, sve sa ciljem ostvarivanja partijskih interesa. Takođe, ističemo da je u momentu promjene vlasti nakon parlamentarnih izbora broj zaposlenih u CEDIS-u bio 1.350 a da će, ukoliko sistematizacija bude usvojena taj broj biti uvećan na čak 1.960”, navodi se u saopštenju.

Ovakvim ponašanjem nanosi se nemjerljiva šteta interesima države Crne Gore i zbog toga mora postojati jasna krivično-pravna odgovornost. U tom kontekstu, Demokratska partija socijalista će podnijeti krivične prijave protiv svih koji na sjutrašnjoj sjednici budu glasali za usvajanje nove sistematizacije.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …