Čađenović: Tužilaštvo ima prečeg posla, nema potrebe da se bavi CEDIS-om

Tužilaštvo ima prečeg posla, nego da se bavi redovnim poslovima CEDIS-a, jer za tim nema nikakve potrebe zato što CEDIS funkcioniše normalno, kazao je izvršni direktor energetske kompanije za „Dan” Vladimir Čađenović.

On je reagovao na navode ministra odbrane i potpredsjednika Vlade Raška Konjevića da bi zbog sjutrašnje sjednice Uprljavnog odbora CEDIS-a na kojoj će se raspravljati o izmjenama pravilnika o rešavanju stambenih pitanja i nove sistematizacije u kompaniji, trebalo da se uključe SDT i VDT.

Izmjene pravilnika o stambenim potrebama su usaglašavane u prethodno vrijeme sa Sindikatom, a to je redovan posao koji se događa svake godine i u tome nema nikakve senzacije ni ekskluziviteta. Kada je riječ o sistematizaciji, da neko želi neograničeno zapošljavanje, onda bi ostavio važeću sistematizaciju, koja ne predviđa broj izvršilaca na jednom radnom mjestu, što znači da bi se na jednom radnom mjestu mogao zaposliti neograničeni broj izvršilaca – kazao je Čađenović.

On je istakao i da jedan od razloga zbog kog se pristupilo sistematizaciji, a koja se radi već skoro godinu dana, je to što treba uskladiti pravilnik sa zakonom o radu i predvidjeti broj izvršilaca za svako radno mjesto.

– Drugi je zato što smo u organizacionom smislu, našli bolja rešenja od važeće sistematizacije, prema onima kojima pružamo usluge. To su osnovni razlozi, a nikakvo masovno zapošljavanje – kazao je Čađenović.

Čađenović dalje navodi da Konjević treba da ćuti, naročito kada su pravilnici u pitanju, jer je ušao u Vladu izbornog povjerenja i mijenjao pravilnike koji se odnose na igre na sreću.

– Građanima treba da objasni kakve veze ima povjerenje u izborni proces i izmjene pravilnika koje se odnose na igre na sreću, a tek kad to objasni da javno govori o CEDIS-u ili bilo kome drugome. Neka objasni i kako to da mu u imovinskom kartonu osvane automobil iste marke, koje je nabavio u toj godini za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ima tužilaštvo oko gospodina Konjevića čime da se bavi prije nego CEDIS-om – istakao je Čađenović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …