Milutinović: Izrezana, pa istopljena Željezara vrijedi 100 miliona

Reanata Milutinović iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma kazala je da Crna Gora ne treba da dozvoli da izgubi nijedno radno mjesto ali, dodaje, moramo biti realni.

“To znači da privatni vlasnik, koji je kupio imovinu bez obaveze da išta pokrene na toj imovini, ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojom poslovnom politikom”, kazala je Milutinović.

Ako vlasnik dođe na ideju da izreže Željezaru, i istopi je, onda ona vrijedi preko 100 miliona eura.

“To je najgori scenario, al to je imovina privatnog vlasnika. Država ima ograničenu mogućnost da reaguje, ona se zauzela da posreduje u kominikaciji jer je za državu najznačajnije da se proizvodnja nastavi. Šta je uzrok situacije u Željezari niko ne može sa sigurnošću da tvrdi jer je u pitanju privatna firma pa bi samo oni mogli da da daju taj odgovor. Situacija na tržištu se mijenja i oni su više puta ministarstvu ukazivali na probleme”, kazala je Milutinović.

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović nije došao u večerašnji Okvir.

Milutinović ističe da se vlada maksimalno uključila kao bi se došlo do rješenja na zadovoljstve obje strane.

“Željezara je promijenila djelatnost, i sada je njihova djelatnost trgovina a ne i proizvodnja čelika. Oni nijesu odustali od prodaje fabrike. Šta će biti ishod predstojećeg sastanka to teško da se može znati”, kazala je Milutinović.

Na ideju da država kupi fabriku Milutinović je kazala: “Sada će se sačekati na rezulate pregovora vasnika i Miodraga Davidovića za sada jedinog nama poznatog zainteresovanog kupca”.

O nadi u dobre odnose predsjednika Crne Gore i Turske Mila Đukanovića i Redžepa Tajipa Erdogana Milutinović kaže da je u poslovom svijetu, miješanje države u poslovanje, posebno privatne kompanije, nedozvoljeno.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …