U Budvi ubijen Minja Šaković

Milić Minja Šaković, koji je u policijskim evidencijama označen kao član škaljarskog klana ubijen je večeras, oko 23.40 časova ispred zidina starog grada u Budvi, potvrđeno je Pobjedi.

Kako prenosi RTV Budva, Šaković je iz više hitaca ubijen dok je sedio u lokalu “Korkovado”.

Građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena – saopšteno je iz Uprave policije.

Šaković je bio poznat kao višestruki povratnik. On je sa bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. godine u sačekuši ispred kuće.

Njegovo ime pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ga nije zvanično teretilo za taj zločin.

Milić Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. Operativna saznanja policije ukazuju da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Minja Šaković je u policijskom dosijeu bio poznat i po nedozvoljenom držanju oružja, nasilničkom ponašanju i iznudi.

Šaković je bio osuđen na godinu zatvora, jer su sa prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušali da nelegalno pribave korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog, odnosno da oduzmu piće vrijednosti oko 12.000 eura. Na teret im je stavljeno krivično djelo iznuda. Samo godinu dana kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj.

Istražitelji su više mjeseci provjeravali porijeklo imovine Šakovića i na kraju obustavili finansijsku istragu protiv njega.

SDT je u septembru prošle godine podiglo optužnicu protiv sedmočlane grupe koja je okrivljena da je pripremala ubistvo Šakovića.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …