VEŠOVIĆ: Glavni grad ponudio privremeno rješenje za petlju Veruša

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, danas je obišao MZ Lijeva rijeka, gdje su mještani organizovali skup povodom saobraćajnog povezivanja petlje Veruša sa regionalnim putem Bioče-Mateševo i izrazio spremnost da Glavni grad participira u rješavanju tog pitanja. „Iako lokalna samouprava nema nikakvih nadležnosti kada je u pitanju realizacija projekta izgradnje autoputa i regionalnih saobraćajnica koje treba da povežu petlju sa postojećom infrastrukturom, već je to u isključivoj nadležnosti države i njenih institucija, Glavni grad, kao odgovoran partner, je izrazio spremnost da pomogne da se nađe adekvatno privremeno rješenje”.

Vešović je naglasio da, bez obzira na to što se autoputem povezuju velike urbane cjeline, oni koji gravitiraju tom prostoru treba jednako da osjete benefite takve investicije, a to je jedino moguće ukoliko se petlje stave u funkciju istovremeno kada i autoput bude stavljen u finkciju za saobraćaj. S tim u vezi, Glavni grad je preduzeo sve neophodne korake kako bi bila izgrađena lokalna saobraćajnica koja će poslužiti kao privremeno rješenje, ali koja će omogućiti da se obezbijedi saobraćajna veza petlje i regionalnog puta Bioče-Mateševo. Na skupu su bili predstavnici Monteputa i Uprave za saobraćaj koji su predstavili građanima način na koji će trajno biti riješena ta saobraćajna veza i preuzeli obavezu da država projektuje i finansira izvođenje radova na tom pojasu.

Kompanija Bemax je, kao društveno odgovorna firma, i ovog puta pokazala spremnost da pomogne u rješavanju određenih potreba građana Podgorice i odlučila da donira izvođenje radova na lokalnoj saobraćajnici koja će biti u funkciji kada i autoput.

Predstavnici državnih organa su preuzeli obavezu da, u slučaju neriješenih imovinsko-pravnih pitanja, u najskorijem roku oslobode trasu za izgradnju saobraćajnice.

Mještani su naglasili da su se više puta obraćali Vladi Crne Gore, te da očekuju da će ovo pitanje biti riješeno zajedničkim snagama, na način koji će biti odgovarajući za sve. Osim toga, mještani su zahtijevali da od Monteputa i Uprave za saobraćaj dobiju garancije da će pomenuti put biti izgrađen.

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …