milatovic

Milatović: Bivša Vlada je odavno pripremila upustvo za naknade za bebe

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović poslao je kratko reagovanje povodom navoda ministra finansija na današnjoj sjednici Vlade, a u vezi sa novčanim davanjima za novorodjenčad. Naime, ministar je izjavio da prethodna Vlada nije pripremila uputstvo za realizaciju – što je neistina, te isto šaljem u prilogu.

“Navodim da je uputstvo pripremljeno od strane radne grupe još krajem aprila, a kao rezultat zaključka prethodne Vlade. Medjutim od tada do danas se ništa nije uradilo, iako se morao sprovesti zaključak prethodne Vlade. Postavlja se pitanje za sadašnju Vladu zašto implementacija nije počela 4. maja kako je bilo predvidjeno preko centara za socijalni rad.

Podsjećam, da je odlukom Vlade naknada od 1.000 ili 500 eura predvidjena da bude DODATNA na 116 eura koliko je sada predvidjeno Zakonom o dječjoj zaštiti, zbog važnosti teme za razvoj Crne Gore.

Pozivam sadašnju Vladu da prestane sa demagogijom i počne da sprovodi stvari u korist životnog standarda građana”, naveo je Milatović.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …