Zahtjev mještana Veruše nema alternativu: Priključak, a ne samo pogled na autoput

Stanovnici Veruše, Lijeve Rijeke, Opasanice, Bukumirskog jezera, Han Garančića, Ljevorečkih Tuzi i Uvača u utorak će dobiti konačan odgovor od nadležnih da li se mogu nadati priključku na autoput koji traže u mjestu Lopate. Prije nekoliko dana imalu su sastanak sa predstavnicima Glavnog grada, Monteputa i Ministarstva kapitalnih investicija koji su tražili rok do utorka kako bi sakupili potrebne informacije. Mještani ostaju pri stavu da će na dan otvaranja blokirati autoput ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune.

– Ako nam ne ispune zahtjeve mi nećemo odustati. Na tom sastanku su rekli da ovaj krak koji će biti privremeni je nadležnost i države i Grada, ali da će sve uskladiti. Tražimo samo put da se mogu dva vozila mimoići – kaže Sveto Orović, mještanin.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice na čijem je čelu Srđan Raičević kažu da su pozitivno odgovorili na poziv nadležnih državnih institucija da participira u realizaciji ovog najvažnijeg infrastrukturnog projekta.

– Naručena je izrada projektnih rješenja za povezivanje petlji Pelev Brijeg i Veruša sa regionalnim putem Bioče – Mateševo. Kako postoji očekivanje da profili saobraćajnica budu gabarita regionalnih puteva, što je nadležnost državnih organa, u saradnji sa Ministarstvom kapitalnih investicija, Monteputem, Upravom za saobraćaj razrađujemo modele gradnje saobraćajnica koje bi poslužile kao privremena rješenja, kako bi u najkraćem roku bile funkcionalne obje petlje, dok se ne izgrade propisne saobraćajne veze sa postojećim regionalnim putem – kazali su iz Agencije.

Dan

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …