Tražimo zarađeno, a ne kao funkcioneri naknade bez rada

Bivši radnici Montenegro erlajnza (MA), koji su ponovo juče na pola sata blokirali put ka podgoričkom aerodromu, i dalje čekaju nastavak socijalnog dijaloga sa Vladom, ne bi li se našlo zadovoljavajuće rješenje i za njih i državu. Poziv, kako su naveli, očekuju do narednog petka i najavljuju da će, u protivnom, radikalizovati proteste.

Naša okupljanja i borba da dobijemo ono što nam pripada traje već duže od godinu, a ova agonija skoro 20 mjeseci, što je dug i iscrpljujući period, jer snage ponestaje, a nezadovoljstvo raste – kazao je jedan od bivših radnika Vesko Nikolić.

Ukazao je da je za to vrijeme došlo do brojnih smjena i premještaja u okviru vlasti te da su oni kojima je prestala funkcija, zadržali pravo da traže naknadu za narednu godinu tokom koje neće raditi.

Zato smo ironično u pozivu na protest pozvali i bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, čiji je zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije, a koji je dijelom „zaslužan“ za pogrešnu odluku da se dignu ruke od stare nacionalne avio-kompanije i da se osnuje nova. Za razliku od njega, mi samo tražimo isplatu zarađenog – kazao je Nikolić.

Put prema aerodromu juče je bio blokiran od 13.30 do 14 časova, a to će se, kako su ranije najavili, dešavati svakog utorka i petka.Ukoliko u datom roku ne dobijemo konkretno rješenje za naše probleme od strane Vlade, prvo ćemo produžiti period blokade na sat vremena dnevno, a nakon toga idemo na svakodnevne blokade saobraćajnice, dok se ne ostvare naši zahtjevi – kazao je bivši zaposleni Miljan Perović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …