Udarne vijesti

Premijerski sat: Abazovića pitaju o Kneževiću, spisima Europola, borbi protiv kriminala..

Prvi premijerski sat na kojem će predsjednik Vlade Dritan Abazović odgovarati na pitanja poslanika održaće se danas u Skupštini Crne Gore. Prenos od 11 sati, možete pratiti na Parlamentarnom programu.

Šef Poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković i poslanik Bošnjačke stranke Sulja Mustafića pitaće Abazovića o nastavku puta Crne Gore ka članstvu u EU.

Lider DF-a Andrija Mandić pitaće “zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u pravosuđu, i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti, koje teško optužuju nalazi Europola?”

Poslanik Demokrata Momo Koprivica tražiće od premijra odgovor u vezi njegovih ranijih izjava o DPS-u.

Poslanik SD-a Damir Šehović pitaće Abatovića kakav je trenutni status komandanta PTJ Petra Kneževića u Upravi policije, te šta konkretno planira da preduzme nakon njegovog nedavnog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković pitaće koje korake premijer planira da preduzme kako bi se pokrenuo proces ozbiljnog dijaloga vlasti i opozicije u cilju obezbjeđivanja Ustavne kvalifikovane većine za izbor VDT, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

Poslanika koalicije Crno na bijelo iz CIVIS-a Srđana Pavićevića zanima borba protiv šverca cigareta i da li će Abazović ići do kraja u toj borbi.

Poslanika PzP-a Branka Radulovića interesuje na koji način je premijer planirao da realizujete borbu protiv endemske korupcije i organizovanog kriminala.

Poslanik SNP-a Dragan Ivanović pitaće Abazovića ko je naredio rušenje Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Podgorici, a zatim nije na vrijeme otpočeo gradnju nove.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …