Udarne vijesti

Povučeno više od 3.000 tona popularnog proizvoda i u CG. Razlog -opasna salmonela

Više od 3.000 tona Kinder proizvoda povučeno je s tržišta zbog straha od salmonele, rekao je zvaničnik kompanije za francuske novine Le Parisien u četvrtak. Ovaj potez oštetiće kompaniju za nekoliko desetina miliona eura.

Čelnik Ferrero Francea Nicolas Neykov rekao je da je zagađenost došla “iz filtera smještenog u posudi za maslac”, u fabrici u Arlonu u Belgiji. Rekao je da su zarazu mogli uzrokovati ljudi ili sirovi materijal.

Utvrđeno je da čokoladni proizvodi proizvedeni u fabrici u Arlonu, na jugoistoku Belgije, sadrže salmonelu, što je rezultiralo desecima slučajeva u nekoliko evropskih zemalja.

Belgijske zdravstvene vlasti naredile su početkom aprila italijanskoj grupi Ferrero da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u Belgiji, nakon istrage o desetini slučajeva salmonele povezanih sa Kinder čokoladama.

Ferrero, koji je povukao nekoliko serija Kinder Surprise čokoladnih jaja i drugih proizvoda s polica u Španiji, Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama, rekao je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu.

fabrika u Arlonu činila je oko sedam odsto ukupne svjetske količine Kinder proizvoda.

Zatvaranje fabrike i zdravstveni problemi bili su udarci za italijanskog slastičarskog diva Ferrera, koji su došli u vrijeme uskršnjih blagdana kada su Kinder čokolade tražene u supermarketima.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

POSAO SNOVA: Jeftino kupuju rusku naftu i onda benzin papreno prodaju Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, no tamošnji prerađivači to koriste kako …