Udarne vijesti

Miloš Medenica priveden u SPO

Sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, Miloš Medenica, uhapšen je jutros na podgoričkom aerodromu, potvrđeno je Portalu RTCG nezvanično iz policije. Nešto poslije 12 sati Medenica je priveden u prostorije Specijanog policijskog odjeljenja.

Kako saznajemo, Medenica je uhapšen oko 10:35 sati, nakon što je avionom iz Beograda sletio na aerodrom u Golubovcima.

Viši sud donio je 5. maja naredbu za raspisivanje nacionalne potjernice za Milošem Medenicom koji se tereti da je formirao kriminalnu organizaciju radi šverca cigareta, droge, ali i nezakonitog uticaja prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima, saopšteno je iz Višeg suda.

Portal Libertas press je objavio transkripte razgovora koje je Europol dostavio policiji Crne Gore, a koji navodno potvrđuju da se Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Prema navodima portala, Miloš Medenica je šverc obavljao posredstvom policajca Darka Lalovića koji je je uhapšen 15. decembra prošle godine u Podgorici i još je u pritvoru.

Sud u Podgorici produžio je za još dva mjeseca pritvor njegovoj majci Vesni Medenici.

Medenica je uhapšena 17. aprila zbog osnovane sumnje da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, i trenutno se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …