Damjanović – Medoks: Poboljšanje poslovnog okruženja, stručna pomoć za napredak

Sektor energetike, posebno obnovljivi izvori energije, razvoj infrastrukture, usluga i upravljanje projektima, uz stručnu savjetodavnu podršku, oblasti su u kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu da osnaže saradnju i gdje bi britanska ekspertiza bila od velikog značaja. To je zaključak sastanka ministra finansija, mr Aleksandra Damjanovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori, Karen Medoks.
Ministar Damjanović je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Britanska ambasada pruža Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada dati punu institucionalnu podršku radu Savjeta, kroz dodatno jačanje njegovih kapaciteta.
“Poboljšanje poslovnog okruženja će biti prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija”, naglasio je ministar Damjanović.
Ambasadorka Medoks je iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka.
Razgovarano je i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju sve države u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.
Ambasadorka Medoks je poželjela ministru Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …