Udarne vijesti

Ministar Vojinović na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu

Delegacija Ministarstva prosvjete na čelu sa ministrom Miomirom Vojinovićem, prisustvuje Svjetskom obrazovnom forumu koji se od 22 – 25. maja održava u Londonu.

Ovogodišnja tema Foruma je „Obrazovanje: gradimo budućnost zajedno; snažnije, hrabrije, bolje“, koja obuhvata sve faze obrazovanja, uključujući i obuku za tehničko i stručno obrazovanje, kao i visoko obrazovanje. Učesnici na Forumu su ministri obrazovanja iz cijelog svijeta koji u okviru ovogodišnje manifestacije imaju priliku da razgovaraju kako su nacionalni sistemi obrazovanja odgovorili na pandemiju, kako je pandemija uticala na prisustvo učenika, blagostanje, postignuća, škole, univerzitetske zajednice, a posebno kakav je uticaj bio na ranjive grupe i one u izolovanim zajednicama.

U okviru Foruma, ministar Vojinović se u Donjem domu britanskog parlamenta sreo sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru u Donjem domu i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, Aleksom Sobelom i kopredsjedavajućim Martinom Vikersom. Ovom prilikom ministar je još jednom izrazio zahvalnost Britanskom savjetu na produktivnoj, dugogodišnjoj saradnji, koja je rezultirala brojnim projektima i dala nemjerljiv značaj crnogorskom obrazovnom sistemu. U tom kontekstu, ministar je iskazao žaljenje zbog zatvaranja njihove kancelarije u Crnoj Gori, te naglasio da će, uprkos tome, Ministarstvo prosvjete nastaviti blisko partnerstvo sa ovom organizacijom.

Sagovornici su na sastanku razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja, a ministar Vojinović je zaključio da je Svjetski obrazovni forum izuzetna prilika da se kroz razmjenu iskustava sa drugim obrazovnim sistemima i primjerima dobre prakse, pruži dragocjen učinak crnogorskom obrazovanju i ojačaju bilateralni odnosi sa našim međunarodnim partnerima.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i međunarodnu saradnju u Ministarstvu prosvjete Goran Drobnjak, kao i otpravnica poslova crnogorske ambasade u Londonu, Nataša Jovović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …