KONAČNO: Kreće hitno rješavanje crne eko tačke – bazena crvenog mulja

Danas je u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma održan sastanak Radne grupe za razmatranje pitanja stanja bazena crvenog mulja (na lokaciji KAP-a) i definisanje daljih koraka u postupanju nadležnih organa.

Zadatak Radne grupe je da u što hitnijem roku informiše Vladu Crne Gore o trenutnom stanju i predlogu hitnih i konkretnih mjera i modela za rješavanje ovog višegodišnjeg ekološkog problema.

Sastanku su, osim ministarke Ane Novaković Đurović, prisustvovali direktor Direktorata za ekologiju, Dušan Bugarin sa saradnicima, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Milan Gazdić sa saradnicima, menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj sa saradnicima, kao i predstavnici ekološke inspekcije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radna grupa je prikupila svu dokumentaciju u vezi sa bazenima crvenog mulja od svih nadležnih organa, o čemu je diskutovano tokom sastanka. Takođe, u toku je izrada akcionog plana sa hitnim, kratkoročnim i srednjoročnim mjerama u vezi sa ovim problemom.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …