Udarne vijesti

Damjanović-Rajnke: Crna Gora pouzdan partner SAD

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke o prioritetima u radu resora finansija.
Ambasadorka SAD je izrazila zadovoljstvo sastankom, uz poruku o snažnoj daljoj podršci Crnoj Gori koju ocjenjuje pouzdanim partnerom.
Razgovarano je o unapređenju saradnje po pitanju investicija, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, kao i razmijenjena mišljenja o inicijativi za Otvoreni Balkan.
Damjanović je naglasio da se od Ministarstva finansija (MF), između ostalog, može očekivati predvidivost, transparentnost, dosljednost i stabilnost u funkcionisanju.

Ministar je ukazao da će biti nastavljene politike koje unapređuju standard građana Crne Gore, uz dodatnu podršku osjetljivim kategorijama društva, posebno penzionerima.
Ambasadorka Rajnke je istakla važnost transparentnosti i podržala nastojanja ministra Damjanovića da poboljša povjerenje u javne institucije.
Osvrnula se i na aktivne slučajeve restitucije i privredne sporove u koje su uključeni građani SAD ili njihovi zakoniti nasljednici, kazavši da cijeni spremnost ministra Damjanovića da sarađuje sa Ambasadom na brzom rješavanju tih pitanja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Brodogradnja se vratila u Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih …