Damjanović-Rajnke: Crna Gora pouzdan partner SAD

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović razgovarao je sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke o prioritetima u radu resora finansija.
Ambasadorka SAD je izrazila zadovoljstvo sastankom, uz poruku o snažnoj daljoj podršci Crnoj Gori koju ocjenjuje pouzdanim partnerom.
Razgovarano je o unapređenju saradnje po pitanju investicija, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, kao i razmijenjena mišljenja o inicijativi za Otvoreni Balkan.
Damjanović je naglasio da se od Ministarstva finansija (MF), između ostalog, može očekivati predvidivost, transparentnost, dosljednost i stabilnost u funkcionisanju.

Ministar je ukazao da će biti nastavljene politike koje unapređuju standard građana Crne Gore, uz dodatnu podršku osjetljivim kategorijama društva, posebno penzionerima.
Ambasadorka Rajnke je istakla važnost transparentnosti i podržala nastojanja ministra Damjanovića da poboljša povjerenje u javne institucije.
Osvrnula se i na aktivne slučajeve restitucije i privredne sporove u koje su uključeni građani SAD ili njihovi zakoniti nasljednici, kazavši da cijeni spremnost ministra Damjanovića da sarađuje sa Ambasadom na brzom rješavanju tih pitanja.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …