Nezvanično: Dr Vuk Kadić nema kvalifikacije da bude direktor FZO

Upravni odbor Fonda za zdravstveno osiguranje juče nije imao kvorum na sjednici na kojoj je trebalo da imenuju vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove jer kandidat za tu funkciju – dr Vuk Kadić ne ispunjava uslove koji su neophodni za to radno mjesto, potvrđeno je Pobjedi iz više nezvaničnih izvora.

Prema članu 9 Statuta FZO, direktora te ustanove imenuje Upravni odbor, ali zbog nedostatka kvoruma, glasanje se juče nije održalo a čitava „zbrka“ je nastala jer Kadić ne ispunjava uslove za tu važnu funkciju, jer važeći akt o sistematizaciji propisuje da je za to radno mjesto potrebno zvanje diplomirani ekonomista ili pravnik.

Nezvaničan izvor iz zdravstva Pobjedi je kazao da bi Kadić mogao biti čelnik FZO ako se promijeni akt o sistematizaciji, kako bi i ljekar mogao da bude na toj funkciji, te da za to postoji velika vjerovatnoća.

U ovom dokumentu se navodi da direktor FZO mora imati VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja, Fakultet iz oblasti društvenih nauka – Ekonomija ili Pravo, kao i najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva na drugim poslovima i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Dr Vuk Kadić je specijalista radiologije, a u njegovoj biografiji piše da je specijalizovan za preglede želuca, tankog i debelog crijeva na skeneru i magnetnoj rezonanci (CT ili MR): gastrografija (pregled želuca); enterografija (pregled tankog crijeva) i kolonografija (pregled debelog crijeva).

Članovi Upravnog odbora FZO koji odlučuju o tome ko će biti čelnik ove zdravstvene ustanove su predsjednica dr Ana Nenezić, KCCG, njena zamjenica dr Ana Ičević, i članovi dr Vladan Knežević, Miladin Tmušić, Nebojša Radonjić, Predrag Mitrović i dr Snežana Malović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sproveden je oko 13 časova iz Istražnog zatvora …