Medojević: Ponovo pronađen kokain među bananama dobrog prijatelja Đukanovića

Rekordna današnja zaplijena 1,5 tone kokaina na Malti povezana je sa crnogorskim narko kartelima, tvrdi lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Kokain je opet pronađen u pošiljci banana slovenačke firme “Derby” kao i u slučaju zaplijene 500 kg kokaina u magacinu Volija (za koje niko iz Volija nije uhapšen ni saslušan). Vlasnik firme “Derby” je “kralj banana” Izet Rastoder, inače dobar prijatelj Predsjednika DPS i Crne Gore Mila Đukanovića”, rekao je Medojević.

Isti “modus operandi”, dodaje on, ukazuje na osnovanu sumnju da se radi o crnogorskom DPS narko kartelu, koji godinama operiše preko najvećih uvoznika banana u regionu.

“Ista količina, isti uvoznik, isto pakovanje, ista zemlja porijekla, isti Crnogorac… Previše slučajnosti u poslu od 300 miliona eura. Očigledno da crnogorski DPS narko kartel nije posebno zabrinut što je Driton Abazi premijer Vlade Crne Gore, već nastavljaju svoje uhodane operacije šverca kokaina. Đukanović nikako da shvati da više nema podršku najvećih zapadnih službi za šverc kokaina i cigareta i da oni sada žele da se riješe starih “partnera”, naglasio je Medojević.

Pošiljke padaju jer, tvrdi Medojević, dojučerašnji zaštitnici Đukanovića, dostavljaju informacije policijama i službama u regionu.

“Došao je kraj DPS narko kartelu. Pitanje je samo vremena kada će morati da uhapse i same šefove kartela i niihove političke mentore.
Zato je još čudnija i besmislenija odluka Dritana i Jokovića da uđu u koalciju sa DPS narko kartelom kome su dani odbrojani. Ta politička koalicija može samo da odloži hapšenja vođa kartela i da dovede do unutrašnjeg terorizma, likvidacije političara, policajaca, tužioca, sudija, novinarsa”, zaključio je Medojević.

Adria

Provjerite slična mjesta

Poslodavci prijavili radnike koji su radili na crno, dio plata još ide “na ruke”

Poslodavci su tokom prethodne dvije godine prijavili značajan broj zaposlenih koji su radili na crno, …