Udarne vijesti

Adžić-Popa: Kroz intenziviranje aktivnosti MUP-a do skorijeg članstva Crne Gore u EU

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.
Ministar je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori. Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrasnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24.
Ambasadorka Popa čestitala je ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Pozdravila je najavu nove vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet. Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima.
Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU, Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove, Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške, Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU i Majda Adžović, savjetnica ministra.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …