Press: Službenici Radonjićevog specijalnog tima tajno snimali i pratili Krivokapića

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) pratili su i snimali kretanje doskorašnjeg premijera Zdravka Krivokapića. Da je Krivokapić praćen otkriveno je 21. februara ove godine, prilikom njegovog boravka na području Opštine Nikšić,saznaje ekskluzivno portal PRESS.

Službenici obezbjeđenja doskorašnjeg predsjednika Vlade sačinili su službenu zabilješku, čiji sadržaj objavljuju:

“Dana 21. 02. 2021. godine, oko 15.40 časova na području Opštine Nikšić, prilikom boravka Predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića u istom gradu, službenici obezbjeđenja su opazili bijeli dzip “Tojota Land Cruiser” reg. oznaka BR BU 938, zatamnjenih stakala, iz kojeg je u momentu prolaska pored vozila sa mjesta suvozaca lice sa kamerom snimalo eskort predsjednika Vlade kao i njegovo obezbjeđenje”, piše u zabilješci.

O tom događaju službenici obezbjeđenja obavjestili su rukovodioca, a informisali su i sektor policije putem službene zabelješke.

“Istim vozilom su upravljali službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala. O njihovoj eventualnim aktivnostima nije bio obavješten niko iz sektora policije koji je nadležan za obezbjeđenje štićenih ličnosti. Službena zabelješka zavedena i uredno i predata i upoznati su pretpostavljeni”, evidentirano je u informaciji koja je sačinjena, nakon što je ispitan događaj.

Na čelu Specijalnog policijskog odjeljenja u vrijeme praćenja Krivokapića bio je Dragan Radonjić, koji važi za čovjeka od povjerenja doskorašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Radonjić je smijenjen sa te pozicije, nakon što je to tražio novoizabrani glavni specijalni tužilac Vladimir Novović. Na Radonjićevo mjesto došao je Predrag Šuković.

Praćenje doskorašnjeg predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića nije izolovan slučaj. Prije nekoliko dana javnost je obaviještena da su dva policijska službenika – Ljubo Milović i Nebojša Bugarin tajno pratili i sada bivšeg predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića.

Agencija Evropske Unije – EUROPOL evidentirala je da je Ljubo Milović član Kavačkog kriminalnog klana, na čijem je čelu Radoje Zvicer.

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …