Udarne vijesti

Abazović: Crveni krst afirmiše duh istinske društvene odgovornosti, solidarnosti, empatije i humanosti

„Vlada je ponosna na Crveni krst Crne Gore koji ima duboku tradiciju i važnost u istoriji naše države, kao društvo Crvenog krsta koje je, osnovano 1875. godine, utrlo put solidarnosti na Balkanu”, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović povodom 8. maja, Međunarodnog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

Predsjednik Vlade Abazović naglašava da Crna Gora već 147 godina kroz organizaciju Crvenog krsta baštini ideju empatije i solidarnosti koja prevazilazi sve nacionalne, vjerske, prirodne i vještačke razlike i granice među ljudima.

„Vaše nesebično zalaganje dopire u sve krajeve Crne Gore, često prevazlizeći brojne nedaće do najzabačenijih predjela naše države, vođeni idejom da se pomogne čovjeku u nevolji. Vjekovnim trudom i zalaganjem Crveni krst Crne Gore je postao dokazani oslonac države u kriznim situacijama, zbog čega im država duguje posebnu zahvalnost”, naznačio je premijer Abazović.

Premijer je zaključio da Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca podsjeća čovječanstvo na rad i požrtvovanje ove humanitarne organizacije, ali i obavezuje da slijedimo primjer i afirmišemo duh istinske društvene odgovornosti, solidarnosti, empatije i humanosti na kojima počivaju velika djela ljudske istorije.

„Zbog toga, još jednom, svim volonterima, zaposlenima i rukovodstvu Crvenog krsta Crne Gore čestitam 8. maj”, zaključio je premijer.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …