Raonić: Tražićemo odgovornost ljekara zbog lažnih bolovanja

U Javnom servisu trenutno je oko 50 ljudi na bolovanju, a neki od njih i duže od decenije, zbog čega će u okviru te zgrade da bude otvorena ambulanta ili da se uvede mogućnost da svi zapošljeni imaju istog izabranog doktora, rekao je u izjavi za Pobjedu generalni direktor te medijske kuće Boris Raonić.

Istakao je da Javni servis, ali i čitava država trpe velike probleme zbog lažnih bolovanja, te da se tome mora stati na put.

“Kolike su razmjere ovog problema govori činjenica da imamo slučajeve koji traju više godina, a pojedini i duže od decenije. Osim organizacionih problema, ovakvo ponašanje veoma negativno utiče na radnu kulturu, a to je jedan od većih problema u RTCG”, ističe Raonić.

Kako bi riješili ovo pitanje, menadžment je komunicirao sa zdravstvenim vlastima i došli su do toga da bi najbolje bilo da zapošljenima u RTCG bolovanja odobravaju ljekari koji bi radili u ambulanti u sklopu zgrade Javnog servisa ili da imaju istog izabranog doktora.

“Na taj način bi se zloupotrebe maksimalno smanjile, do trenutka kada se ova pojava iskorijeni, prvenstveno kroz pokretanje postupaka, od strane nadležnih, odgovornosti ljekara koji ovo dozvoljavaju”, najavio je Raonić.

Veselin Drljević, predsjednik Savjeta RTCG, kazao je Pobjedi da on kao član tog tijela u potpunosti podržava tu ideju.

“Zagovornik sam otvaranja ambulante u RTCG, u budućnosti i obdaništa za djecu naših radnika, možda i fitnes centra ili teretane”, kazao je Drljević.

On smatra da bi sve nabrojano popravilo radni ambijent u toj kući.

“Mišljenja sam da se kontrolisanja doznaka ne plaše radnici, a ni istinski bolesni uposlenici u RTCG, već će galamu dizati ,,vječito bolesni“ i naviknuti da se za RTCG interesuju koliko da odu do bankomata”, izričit je on.

Ideja o otvaranju ambulante unutar RTCG nije nova, jer je to više puta predlagao i raniji menadžment.

U ljeto prošle godine, dok je još bio na funkciji prvog čovjeka Javnog servisa, Božidar Šundić je rekao da je problem onih koji zloupotrebljavaju bolovanja ogroman, ali da su mu vezane ruke jer nema podršku Savjeta Javnog servisa.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …