Udarne vijesti

Medenica: Rekao sam majki da ne završava više predmet onom go*netu žutom zetskom

Bio sam kume sad kod majke (Vesne Medenice) i rekao joj da ne završava više predmet onom go*netu žutom zetskom…i pitao je može li se ne daj bože završiti, ona je rekla da ne postoji jedan posto šanse da se završi ako ona ne urgira – napisao je Miloš Medenica 9. februara 2020. godine svom kumu Marku Vučiniću.

Nepun mjesec kasnije obavještava ga da je “stisnuo” majku, tadašnju predsjednicu Vrhovnog suda, da završava predmet – reviziju u korist kompanije “Fab live”.

”Ja stisnuo kume majku za ‘Fab live’ da odmah ćarimo koju paru, ali predmet je kod sudije (Branimira) Femića, on se juče operisao od kancera, tako da se predmet neće brzo završavati”, napisao je 4. marta Vučiniću.

To piše u spisima predmeta koji je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo protiv Miloša Medenice, njegove majke Vesne, Vasilija Petrovića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Ivane Kovačević, Marka Vučinića, Nikole Raičevića, Petra Milutinovića, Radomira Raičevića, Marka – Gige Popovića, Bojana Popovića, Steva Karanikića, Marijana Bevenje, Darka Lalovića i više NN lica.

Miloša Medenicu sumnjiče da je 2019. godine formirao tu kriminalnu organizaciju, čija “primarna djelatnost” je bila šverc cigareta iz Slobodne carinske zone Luke Bar.

Njegova majka, navode u spisima SDT-a, prihvatila je članstvo u toj kriminalnoj organizaciji, odnosno, pristala je da sa pozicije predsjednice Vrhovnog suda prikriva članove klana.

Specijalna tužiteljka Nataša Bošković u dokumentaciji navodi da je zadatak Medenice bio da raspolažući informacijama i saznanjima do kojih je došla tokom obavljanja funkcije, utiče da organizator i članovi kriminalne organizacije ne budu otkriveni prilikom prenošenja i prodaje neocarinjene carinske robe – cigareta, iznijete iz Slobodne carinske zone Luke Bar.

Miloš “lovio” stranke
Takođe, njena uloga u krimi-grupi, bila je da se informiše o kretanju predmeta u Vrhovnom sudu:

”Da se upoznaje sa stanjem u spisima, da javlja organizatoru druge podatke od interesa za kriminalnu organizaciju…”, piše u spisima SDT-a.

Upravo na taj način njen sin Miloš tokom 2020. godine saznao je da Branislav – Gugi Savić, odnosno njegova kompanija “Gugi komerc” revizijom od firme “Fab live” potražuje 1,2 miliona eura, a potom je Popovićima, posredno ponudio pomoć u predmetu. Tu pomoć vlasnici podgoričke firme “Fab live” platili su sa tri stana u Budvi i 9.600 eura u kešu.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …