Komično objašnjenje CG seizmologa: Kasnili smo zbog problema sa internetom

Građani Crne Gore na zvaničnu informaciju o zemljotresu koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu (BiH) čekali su nešto više od sat i po vremena.

Kašnjenje je, kako su pojasnili, nastalo usljed problema u Telekom internet servisu, zbog čega su Zavoda uputili izvinjenje.

“Izvinjavamo se zbog kašnjenja informacije i tekućih problema na web stani koji su nastali usljed problema u Telekom internet servisu”, navode u saopštenju.

U informaciji koju su uputili medijima, međutim, navodi se da su u 23:07h registrovali jači zemljotres, sa epicentrom 19 km istočno od Stoca u BiH. Jačina zemljotresa u žarištu, kako su kazali, iznosila je 5.5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od VII stepeni Merkalijeve skale (MCS).

“Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 15 km. Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvjesne materijalne štete u epicentralnom području”, kazali su iz Zavoda za hidrometeorologiju i sezmologiju.

Podsjećamo, u zemljotresu koji je pogodio BiH, a koji se osjetio i u Crnoj Gori, stradala je dvadesetosmogodišnja djevojka iz Stoca.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …