CEDIS: Martovska potrošnja struje veća od januarske

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u martu preuzeli ukupno 259.296.520 kWh električne energije, što je sedam odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom istog perioda prethodne godine. Najviše električne energije, oko 40 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Cetinja (Region 2).

Očitano je ukupno 395.073 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

Ekipe Sektora za održavanje su u martu realizovale 2.434 intervencija na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 337 hiljada eura.

Na distributivnu mrežu je tokom marta priključeno 1.072 nova korisnika.

Tokom prethodnog mjeseca završeni su 50 hiljada eura vrijedni radovi na izmještanju niskonaponske mreže na područu Ulcinja. U toku su radovi na rekostrukciji dalekovoda 35 kV „Ribarevine – Šćepanica“, za koje je izdvojeno 217 hiljada eura. Takođe, u toku je i postupak javne nabavke za realizaciju projekta izgradnje trafostanice 35/10kV “Tri Krsta” u Tivtu čija je vrijednost procijenjena na oko dva miliona eura.

Prethodnog mjeseca na području Crne Gore su ugrađena 23 nova, elektronska brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 338 hiljada, čime je pokriveno preko 80 odsto konzuma.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 420 hiljada korisnika na području Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …