Samo Đukanović od trojice predsjednika čestitao Vučiću

koji pokrivaju najznačajnije funkcije u državi čestitao reizbor predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vučič je prema podacima RIK-a Srbije osvojio gotovo 60 odsto glasova i nadmoćmo pobijedio u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Čestitka je izostala od odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića, ali i – što je iznenađenje – od predsjedavajućeg Skupštine iz Demokratskog fronta Strahinje Bulajića, čija politička grupacija je jako bliska predsjedniku Srbije.

  • U ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije, na dobro svih građana Srbije i ostvarenja ciljeva proevropske politike, kao jedinog puta mira i stabilnosti za naš region, naveo je Đukanović u čestitki Vučiću koju su prenijeli i svi mediji u Srbiji.

Čestitka Đukanovića uslijedila je nakon što je Vučić u jeku kampanje oštro napao predsjednika Crne Gore zbog njegovih stavova o politici zvanične Srbije.

  • Nijesam riječ rekao. Hvala Đukanoviću što se uključio u kampanju jer bi se ljudi zabrinuli da je nešto dobro rekao. Ne pričamo i ne znam o čemu bih pričao s njim, kazao je tada Vučić.

Predsjednik Srbije je proteklih godina čestitao svom crnogorskom kolegi i Dan državnosti a uputio je čestitku i kada je 2018. godine Đukanović nadmoćno, u prvom krugu, postao predsjednik države.

Činjenicu da Krivokapić nije čestitao Vučiću komentariasla je i bivša poslanica DF-a Marina Jočić.

-Vučiću je izbor čestitao čak i predsjednik Albanije, briselska administracija, ali tranja nije. Biće zapamćen samo po nesojluku, i ničim više, rekla je Jočić koja je ostala bez funkcije predsjednice UO Nacionalni parkovi zato što je Krivokapića nazvala tranjom.

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić prvi je čestitao Aleksandru Vučiću na pobjedi na izborima u Srbiji.

U svoje ime, NSD i Srba u Crnoj Gori čestitam na izbornoj pobjedi. To potvrđuje opredijeljenost građana ka nastavku razvoja i zaštite sveukupnih srpskih nacionalnih interesa. Siguran sam da će mir i stabilnost obilježiti budućnost naše bratske Srbije, rekao je Mandić odmah nakon prvih preliminarnih rezultata. Pobjedu Vučiću čestitao je i lider DNP-a Milan Knežević, kao i niz prosrpskih političara u državi.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Savjet ACV-a poništio konkurs za izvršnog direktora, Šćekić izabran za v.d.

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) poništio je konkurs za izbor izvršnog direktora koji je …