Komisija: Direktor Vujović činio prijateljima i oštetio Dom zdravlja?

Komisija za kontrolu rada zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja utvrdila je veće nepravilnosti u prethodnom periodu u barskom Domu zdravlja na čijem je čelu Vuk Vujović, a između ostalog, i da je direktor koristio svoju poziciju da bi činio usluge prijateljima, navodno na štetu te zdravstvene ustanove.

O tome je Komisija informisala barsko Osnovno državno tužilaštvo.

”Vijesti” nezvanično saznaju da je komisija navodno otkrila sporne poslove u vezi i sa popravkom medicinskih aparata, ali i pojedine potpisane račune koji nijesu odgovarali realnom finansijskom stanju.

Vujović je sinoć “Vijestima” kazao da je “Komisija, bez zakonskog utemeljenja i kompetencija, pokušala da dižući medijsku pompu, a prije zvaničnog izvještaja, ugrozi njegov lični ugled, profesionalni integritet”.

On tvrdi da “nije prvi put da dr Slađana Ćorić, koja je pukim slučajem dobila poziciju generalne direktorke za zdravstvenu zaštitu pokušava da nezasluženo, dizanjem medijske hajke dođe na mjesto direktora Doma zdravlja Bar”.

”Ovaj put na način što je formirala Komisiju za kontrolu kvaliteta suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, za pravnika imenujući službenika na probnom radu, i nenajavljeno, suprotno procedurama izvšila ‘upad’ u prostorije Doma zdravlja”, kazao je Vujović.

On tvrdi da Ćorić, na ovaj način, pokušava da dođe na direktorsko mjesto direktora barskog Doma zdravlja, “insinuirajući na moguće nepravilnosti u radu ustanove, na čijem sam čelu tek pet mjeseci, a u kom sam periodu uradio puno stvari kako ih bih unaprijedio kontorlu kvaliteta i transprentnost podigao na maksimalni nivo”.

”Pozivam dr Ćorić da … pogleda u svoj sektor zdravstvene zaštite, a ne sektor kontrole kvaliteta, jer na ovakav način samo pokazuje elementarno nepoznavanje svojih zakonskih ovlašćenja i nadležnosti, i ne ugrožava i onako ranjivi zdravstveni sistem, istovremeno rušeći ugled ministarke zdravlja”, saopštio je Vujović.

”Vijesti” očekuju odgovore iz Ministarstva zdravlja na pitanja šta je Komisija za kontrolu rada zdravstvenih ustanova utvrdila prilikom kontrole Doma zdravlja Bar, s obzirom da su poslata nakon 14 časova.

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …