Joković očekuje da SNP bude vlast u Beranama

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković u izjavi za Standard je kazao da je stav ove partije oko ulaska u manjinsku vladu nepromijenjen nakon lokalnih izbora u Beranama. Joković očekuje da će sa dosadašnjim partnerima formirati vlast u toj opštini, ističući da ne pristaju na uslovljavanja i da partije moraju imati jednake aršine za svaku opštinu u Crnoj Gori.

SNP je uprkos negativnoj kampanji koja je vođena protiv nje, sačuvala svoje biračko tijelo u Beranama. Ipak, sama ne može formirati vlast. Nakon rezultata lokalnih izbora u toj opštini, sinoć su se mogle čuti različite poruke, a predstavnica saveza “Za budućnost Berana”, Jelena Božović poručila je da će DF pregovarati sa SNP samo ukoliko odustanu od manjinske vlade.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić na konferenciji je tražio lokalnu vlast bez učešća SNP.

Komentarišući ove izjave Joković je za Standard kazao da su otvoreni za razgovore i da ne podliježu pritiscima bilo koje političke partije.

”Mi ne podliježemo nikakvim pritiscima bilo koje političke partije. Mi smo i dalje otvoreni za razgovore sa svima, za dobro građana Berana, ali i cijele Crne Gore. Tako da nećemo pristajati ni na kakva uslovljavanja, a naravno da ćemo nastaviti razgovore kao što smo i dosad vodili”, kazao je on.

Stav SNP oko manjinske vlade, kaže Joković, je u ovom trenutku nepromijenjen.

”Mislimo da ne bi trebalo remetiti konstelaciju snaga na lokalnom nivou, kakva je bila dosad. Nije baš najprirodnije da tamo gdje se može bez SNP, a SNP je najjači kao u Beranama, onda zbog nekih uslova nije dobrodošao. A u drugim opštinama gdje se ne može bez SNP, a drugi imaju svoje gradonačelnike, onda je SNP tu dobrodošao. Moramo imati jednake aršine za svaku opštinu u Crnoj Gori, zbog toga mi ne želimo da sa bilo kim remetimo dosadašnje političke odnose, niti da pravimo u bilo kojoj opštini krizu”, zaključio je Joković u izjavi za Standard.

Izvor: Standard

Provjerite slična mjesta

PES: Politička stabilnost će omogućiti dobijanje IBAR-a i nastavak unapređenja standarda

Nakon konkretnih dosadašnjih rezultata Vlade i Skupštine Crne Gore, PES će se zalagati za stabilnost …