COK dodijelio Vuković olimpijsku stipendiju. Iznenadićete se iznosom…

U Crnogorskom olimpijskom komitetu danas je potpisan Ugovor o stipendiranju atletičarke Marije Vuković.

Ugovor o stipendiranju, osim Vuković i predsjednika COK-a Dušana Simonovića, potpisao je i generalni sekretar Atletskog saveza Milan Madžgalj.

Marija je među osam sportista za koje je COK obezbijedio olimpijske stipendije.

U COK-u pojašnjavaju da ovim je obuhvaćeno stipendiranje sportista do narednih Igara, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Simonović je, nakon potpisivanja Ugovora, izjavio da COK nastavlja sa stipendiranjem i podrškom svim sportistima kandidatima za Pariz 2024.

On je istakao da su stipendije ranije obezbijedili preko Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“Nastavljamo sa stipendiranjem, sa podrškom Mariji Vuković i svim našim sportistima. Stipendije smo ranije obezbijedili preko Olimpijske solidarnosti. Kako je Marija kratko u Crnoj Gori, ovo je bila prilika da se sastanemo i potpišemo stipendiju sa njom, ali i da je ugostimo u COK-u. Nakon potpisivanja Ugovora sa svim sportistima, započeće se i isplata istih”, kazao je Simonović.

Predsjednik COK-a kaže je kazao da sa Vuković imaju dobru saradnju deset godina.

“Iskreno vjerujemo da će nas u periodu pred nama obradovati medaljom sa nekog od najvećih takmičenja. Ustalila se na sjajnim visinama, vjerujem da se tu može napraviti još korak naprijed. Volio bih da zablista na Olimpijskim igrama u Parizu. Bila bi to kruna njene karijere i našeg zajedničkog rada i želja”, kazao je on.

Simonović je rekao i kolika je suma koju će naša najbolja atletičarka primati.

“Stipendija iznosi 1.400 dolara mjesečno i to je iznos koji ona zaslužuje. Marija je dobila najveću stipendiju shodno i najboljim rezultatima u pojedinačnoj konkurenciji. Marija je jedna od osam sportista za koje smo obezbijedili olimpijske stipendije, a stipendije se kreću od 600 do 1.400 dolara za sportiste u individualnim sportovima. Period stipendiranja je do kraja Olimpijskih igara u Parizu” kazao je predsjednik COK-a.

On je kazao i da je COK donio odluku da finansira po 11 sportista iz vaterpola i ženskog rukometa.

“Ove reprezentacije su godinama učesnici na OIimpijskim igrama, a želja nam je da i njih motivišemo za nove uspjehe. Za jedan od kolektivnih sportova obezbijedićemo i poseban grant od 100.000 dolara, koji će biti realizovan tokom godine”, kazao je Simonović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …