Udarne vijesti

Erdogan: Turska neće uvesti sankcije Rusiji

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je da je komentar njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog o potrebi za referendumom za kompromise s Rusijom “pametno vodstvo”, citirala ga je televizija NTV i drugi, prenosi Reuters.

Obraćajući se novinarima na povratnom letu sa samita NATO-a u Briselu, Erdoan je također rekao da Turska ne može uvesti sankcije Rusiji zbog njenih energetskih potreba i suradnje.

Gotovo polovicu prirodnog plina koji koristimo kupujemo iz Rusije. Zasebno, s Rusijom pravimo našu nuklearnu elektranu Akuji. Ne možemo ih ostaviti po strani.

Dakle, tu se ništa ne može učiniti. Moramo zadržati svoju osjetljivost po ovom pitanju. Prvo, ne mogu ostaviti svoje ljude na hladnoći zime. Drugo, ne mogu zaustaviti našu industriju. Moramo ih braniti – naglasio je Erdoan.

Erdoan je istakao da će u narednim danima održati odvojene razgovore s ukrajinskim i ruskim kolegama kako bi ocijenili održani samit.

Avaz

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …