LP dala podršku Abazoviću, što hitnije sastaviti Vladu

Rukovodstvo Liberalne partije sastalo se danas u prostorijama partije sa mandatarom za sastav 43. Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem. Oni su razgovarali o konceptu i medotologiji sastava nove Vlade ali i o ključnim prioritetima i principima na kojima će ona funkcionisati. LP je iskazala podršku takvom konceptu Vlade.

Ocijenjeno je da je od najvišeg prioriteta da se Vlada što hitnije sastavi te da se ne smije dozvoliti nikakvo odugovlačenje koje bi Crnu Goru ostavilo bez funkcionalne izvršne, zakonodavne i sudske vlasti. Ovo posebno usljed permanentne političke nestabilnosti u državi ali i izazovne međunarodne situacije izazvane ruskom agresijom i ratom u Ukrajini.

Važno je da Crna Gora što prije odblokira put evropskih integracija i daljih reformskih procesa u oblasti izbornog zakonodavstva, sudstva, tužilaštva ali i borbe protiv rastućeg nacionalizma i ekstremizma, korupcije i organizovanog kriminala. Sa novom Vladom Crna Gora se mora stabilizovati na principima demokratije, sekularizma, slobodnog društva i antifašizma.

Liberalna partija nastaviće pregovore sa mandatarom i svim eventualnim konstituentima 43. Vlade Crne Gore u cilju formiranja najkvalitetnije platforme za budućnost društva i države.

Provjerite slična mjesta

MANS protiv usvajanja rebalansa budžeta

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je poslanike da ne usvoje rebalans budžeta kojim …