Udarne vijesti

Glavni grad: Nova zgrada i veće plate za zapošljene u gradskom preduzeću

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završne radove na izgradnji poslovne zgrade Pogrebnih usluga na ulazu u gradsko groblje Čepurci. Vuković je tom prilikom istakao da je kolektiv ovog privrednog društva, kao rijetko koji u sistemu Glavnog grada ponio teret pandemije i krize koronavirusa.

„Vrijedni ljudi iz Pogrebnih usluga koji inače rade težak posao, radili su u izuzetno teškim uslovima tokom posljednje dvije godine i tom izazovu odgovorili na pravi način“, kazao je gradonačelnik. Uporedo sa tim, vrlo agilni menadžment ovog privrednog društva je u saradnji sa rukovodstvom Glavnog grada našao način da obezbijedi novac za realizaciju jednog broja važnih infrastrukturnih projekata koji znače ne samo poboljšanje uslova rada za zapošljene, nego i mnogo bolji servis i uslugu krajnjim korisnicima Pogrebnih usluga.

„Veoma smo zadovoljni što danas imamo priliku da najavimo da će za desetak dana objekat buduće upravne zgrade ovog privrednog društva biti useljen. Investicija vrijedna gotovo pola miliona eura, novi prostor na 800 m2, kako za naše kolege, tako i za krajnje korisnike sa magacinskim prostorom, šalter salom, novom cvjećarom, povezan sa onim što je ostatak sadržaja na gradskom groblju Čepurci“, kazao je Vuković dodajući da ovim dobijamo funkcionalni sadržaj, a Podgorica nešto što kao glavni grad jedne evropske države, mora imati.

Podsjećamo, Glavni grad je prethodni period iskoristio da maksimalno poveća kapacitete na gradskim grobljima Čepurci i Zagorič, ali i stvori uslove za izgradnju groblja na Ćemovskom polju, čime će se riješiti problem nedostatka grobnih mjesta, za narednih 50 godina. Osim unapređenja infrastrukture i usluga, Glavni grad vodi računa i o zapošljenima koji u ovom preduzeću rade izuzetno težak i odgovoran posao.

„Uprkos brojnim izazovima sa kojima se i dalje suočavamo kao posljedica krize koju je donijela globalna pandemija, smogli smo snage da od narednog mjeseca povećamo cijenu rada privrednom društvu Pogrebne usluge, tako da će svi naši zapošljeni primiti 10% veće zarade i na taj način želimo da im se odužimo, da ukažemo poštovanje zbog ogromnog doprinosa koji daju redovnom funkcionisanju Glavnog grada“, zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća „Pogrebne usluge“ Srđan Miljanić istakao je da novi objekat objezbjeđuje bolje uslove za rad zaposlenih, ali i za kvalitetnije pružanje usluga. „U godini punoj izazova koja je iza nas uspjeli smo da realizujemo izuzetno važan projekat, kako za naše preduzeće, tako i za Glavni grad. Želio bih da istaknem da smo sa našom novom zgradom, pored kancelarijskog prostora, dobili prostor za rad sa strankama, šalter salu, kao i prodavnicu pogrebne opreme i tri cvećare. Zgrada je rađena po svim standardima zaštite životne sredine i sa izgradnjom ovog objekta, poboljšali smo uslove rada, kako našim zaposlenima tako i podigli nivo usluge koje pruža naše preduzeće”, istakao je Miljanić, dodajući da je vrijednost ove investicije 484.000 eura.

Iz reda zapošljenih u privrednom društvu Pogrebne usluge Leposava Ivanović istakla je da je za nju, kao dugogodišnjeg radnika posebno značajno što su dobili novi prostor za rad po savremenm standardima, te da će se zahvaljujući boljim uslovima za rad, poboljšati i kvalitet usluge koje ovo preduzeće pruža.

</