SPAJIĆ i MILATOVIĆ: Zatekli smo katastrofu, a za samo godinu dana podigli smo plate na 700 eura

Večeras je u beranskom naselju Budimlja održan skup pokreta gradjana Berane sad, koji su podržali ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić. Oni su na skupu razgovarali sa gradjanima.
‘Mi nismo ovdje da bi kalkulisali i da bi obećavali brda i doline. Mi smo ovdje da pokušamo zajedno sa vama da od ovog grada napravimo bolje mjesto za život. I da omladinu zadržimo u Beranama’, poručio je nosilac liste Mladen Premović.
‘Bivša vlast je u fotelje sjela 90-ih godina. Trebalo im je čak 25 godina da krenu u izgradnju prvog kilometra auto-puta. To je isto kao da je nova vlast počela izgradnju tog auto-puta 2045.

Godine 2006. državni dug je iznosio 700 miliona eura. 15 godina kasnije, prethodna vlada je taj dug povećala za 3 milijarde. Istovremeno, ekonomija je porasla za samo dvije milijarde, što znaci da jedna milijarda protraćena’, poručio je građanima ministar Milojko Spajić.
‘Kad smo u decembru 2020. stupili na dužnost, zatekli smo ekonomsku katastrofu. Za samo godinu dana od minusa smo uspjeli da napravimo plus i da minimalnu zaradu, koja se skoro pa nije mijenjala u posljednjih 30 godina, dupliramo. Istovremeno, sve plate u CG smo povećali, pa je prosjecna zarada sa 500 eura, koliko je bila posljednjih 20 godina, povećana na skoro 700 eura. Dodatni fokus stavili smo na povecanje plata zdravstvu, pa naši ljekari i medicinsko osoblje konacno primaju pristojniju zaradu’, kazao je ministar Jakov Milatović.
Milatović i Spajić su podsjetili da će, kao rezultat programa Evropa sad, već u maju doći do povećanja penzija za oko 10 procenata.

Provjerite slična mjesta

U udesu stradao mladić

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23.45 časova u Sutomoru, poginuo je I.J. …