Sumnja na nepostojeće sate: Doktori primaju preko 3.000 a sestre 1.500

Sindikati zdravstva započeli su sa provjerom obračuna plata jer jedan broj ljekara na osnovu nepostojećih radnih sati mjesečno prima i preko 3.000 eura, dok je medicinskim sestrama isplaćivano i do 1.500 eura. Iz Samostalnog sindikata zdravstva i Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata “Danu” je saopšteno da je u toku kontrola obračuna i da ih članstvo podržava u namjeri da se stane na kraj zloupotrebama na štetu državnog budzeta. Iz Fonda za zdravstveno osiguranje “Danu” je saopšteno da je došlo do određenog nesnalaženja nakon uvećanja zarada u zdravstvenim ustanovama i da su imali samo usmene žalbe zaposlenih.

Predsjednik Sindikata zdravstva Vladimir Pavićević kazao je za “Dan” da, prema njihovim saznanjima, pojedini ljekari na osnovu neosnovano upisanih radnih sati mjesečno zarađuju preko 3.000 eura, dok se srednjem medicinskom osoblju po istom osnovu obračunava više od 1.500 eura. On je ponovio da se dešavalo da zaposleni ima preko 700 radih sati u mjesecu, ili više nego što čitav mjesec ima sati, dok je realna brojka 174.

– Nijesmo još ostvarili komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja. Veliki broj zaposlenih podržava nas u namjeri da se ovo pitanje riješi. Po našim saznanjima, značajan broj ljekara ima platu preko 3.000 eura, dok je sestrama isplaćivano i po 1.500 eura na osnovu nerealnih satnica. Želimo da se svi oni koji sebi obračunavaju veliki broj nerealnih sati zaustave u beskrupuloznom trošenju budzeta. Radi se o velikom broju kolega i želimo da se objavi kako ti “heroji rada i zdravstva” zarađuju tolike plate – ističe Pavićević.

Dan

Provjerite slična mjesta

Srbija ne plaća ugalj jer su navodno nezadovoljni kvalitetom i količinom

– Posao stoljeća, kako ga je izvršni direktor RU Milan Mijo Lekić nazvao, o prodaji …