Udarne vijesti

Veliki broj CG anonimnih donatora želi da pomogne ukrajinskim izbjeglicama

Osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu, grijalice i igračke za djecu podijeljene su juče izbjeglicama iz Ukrajine, koje su prekjuče doputovale u Bijelo Polje.

Pomoć je obezbijedio Crveni krst Crne Gore u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom Bijelo Polje i lokalnom upravom.

Prije dvije večeri autobusom je iz Ukrajine doputovalo 14 porodica sa 36 članova, uglavnom žena i djece, i smješteni su u hotelu „Bijela rada“, zahvaljujući filantropskom gestu menadžmenta.

Predsjednik opštinskog Crvenog krsta dr Besim Kadić saopštio je da je ovo samo prvi korak u zbrinjavanju.

Ovo je samo jedna u nizu pomoći koje će uslijediti narednih dana. Nastojimo koliko toliko da pomognemo izbjeglicama koje su, iz ratom zahvaćenih područja Ukrajine, bile prinuđene da napuste svoja rodna ognjišta i upute se u neizvjesnost. Građani naše države, a u konkretnom slučaju na lokalnom nivou i ovoga puta su pokazali srdačnost i želju da pomognu unesrećenima – rekao je dr Kadić.

On je najavio inicijativu kako bi se i druge opštine uključile u misiju humanosti pomoći izbjeglicama.

Sekretar za lokalnu samoupravu Haris Malagić podsjetio je da su čelnici opštine na čelu sa predsjednikom Petrom Smolovićem prekjuče posjetili izbjeglice i obećali svesrdnu pomoć.

Odmah nakon susreta i razgovora sa izbjeglicama sačinjen je plan pružanja potrebne pomoći koji će biti u potpunosti realizovan – rekao je Malagić.

Menadžer hotela „Bijela rada“ Alen Šabanović zahvalio je na angažovanju Crvenom krstu i lokalnoj upravi da se pomogne izbjeglicama.

Mi smo im od srca u okviru mogućnosti stavili na raspolaganje naše kapacitete. Trudićemo se da im boravak kod nas učinimo što prijatnijim – rekao je Šabanović.

On je kazao da se javio veliki broj donatora koji žele da pomognu, a neki od njih hoće da ostanu anonimni.

Sada se osjećaju bezbjedno
Tatjana Trikun, tridesetsedmogodišnja Ukrajinka, vidno potrešena, ispričala je kroz kakvu su „golgotu“ prošli da bi stigli u sigurnu crnogorsku luku.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …